Скумбрію можна смачно запікати, а також готувати з овочами в духовці, з соусами та спеціями. Ще її можна солити, маринувати із сіллю, оцтом та олією.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної маринованої скумбрії з оцтом, цукром та сіллю.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 1 шт.
- Вода – 300 мл.
- Перець горошок – 8 шт.
- Лаврове листя – 3-4 шт.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Олія – 2 ст. л.
- Оцет – 1 ст.л.
Спосіб приготування:
1. До води додайте перець горошок, лаврове листя, сіль, цукор, олію та оцет, доведіть до кипіння і дайте охолонути.
2. Тим часом зі скумбрії дістаньте нутрощі, помийте і поріжте на шматочки.
3. Перекладіть у ємність і залийте рибу маринадом і залиште в холодильнику на ніч.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами
- Скумбрія запечена
- Скумбрія в духовці під сметанним соусом
- Скумбрія в духовці з овочами