Він готується з ферментованих яблук. Їх подрібнюють, вичавлюють з них сік, а потім доводять до певного бродіння. Вважається, що нефільтрований яблучний оцет є корисним, втім багато хто з нас міг й не знати про те, чим же він такий особливий.
Допомагає втрачати вагу
Якщо ви займаєтеся спортом та вживаєте здорову їжу, то додавання яблучного оцту в страви може потенційно допомогти втратити зайву вагу. У дослідженні опублікованому в International Journal of Exercise Science йдеться про те, що оцет здатен зменшити жирові відкладення в тілі.
Покращує засвоєння речовин
Яблучний оцет корисний для травлення. Дослідження у Fish Physiology and Biochemistry зазначає, що цьому сприяє кислотність, яка стимулює вироблення травних ферментів, які сприяють розщепленню та засвоюванню поживних речовин.
Яблучний оцет має багато переваг / Фото Unsplash
Полегшує печію
Деякі люди можуть відчувати печію через те, що у них виробляється занадто мало шлункової кислоти. Саме тому можете спробувати додавати оцет в салати чи будь-які інші страви, щоб помітити, чи справді він допоможе вирішити вашу проблему.
Освіжує подих
Це може здатися дивним, втім яблучний оцет справді може освіжити подих, а все тому, що вб’є бактерії, які виділяють поганий запах з рота. Кислотність створить середовище, яке для вмить знищить всі бактерії.
Дехто розводить яблучний оцет з водою й п’є, втім фахівці рекомендують додавати його до страв. Кілька крапель оцту можна влити в салат, який вже заправлений оливковою олією чи пряними травами. Також він чудово підходить для різноманітних маринадів.