Екс-керівників Samsung заарештували за передачу даних Китаю
Екс-керівників Samsung заарештували за передачу даних Китаю

Екс-керівників Samsung заарештували за передачу даних Китаю

Колишні керівники Samsung опинилися під арештом за можливе використання вкрадених технологій для будівництва заводу з виробництва чіпів у Китаї.

Південнокорейська поліція заарештувала двох колишніх топ-менеджерів компанії, підозрюваних у витоку секретних даних Samsung на суму $3,2 млрд. Влада повідомила, що один із заарештованих підозрюваних, 66-річний пан Чой, створив спільне підприємство з виробництва чіпів у Китаї разом з деякими місцевими чиновниками став його генеральним директором. Імовірно, йому допомагав у цьому підприємстві проектувальник заводу О. Чой також намагався найняти інших південнокорейських експертів для роботи на нього.

Арешт Чоя стався після того, як його запідозрили в витік даних про технології пам'яті Samsung для виробництва 20-нм чіпів DRAM на китайському заводі в Ченду. Поліція заявила, що дії топ-менеджера «послабили конкурентоспроможність, коли країни ведуть глобальну війну у сфері чипів». Влада стверджує, що нинішні заходи зупинять роботу китайського підприємства. Слідчі все ще вивчають справу, щоб визначити, чи мають місце інші випадки промислового шпигунства.

Це не перший випадок затримання співробітника південнокорейської технологічної компанії за крадіжку комерційної таємниці. У травні минулого року колишню співробітницю SK Hynix було заарештовано в південнокорейському аеропорту за роздруківку 3000 сторінок даних про процес виробництва напівпровідників, які вона мала намір передати Huawei. У тому ж році фахівці дослідницької компанії TechInsights виявили усередині флагманського смартфона Huawei Mate 60 Pro флеш-пам'ять NAND та оперативну пам'ять LPDDR5 виробництва SK Hynix.

Крім того, країни неодноразово звинувачували Китай у крадіжці інтелектуальної власності та переманювання інженерів для розробки мікросхем. У 2022 році Micron терміново закрила свій центр з проектування та розробки оперативної пам'яті DRAM у Шанхаї. За неофіційними даними компанія зіштовхнулася з тим, що її співробітників активно переманюють конкуренти.

Джерело матеріала
loader
loader