Для того, щоб прісні котлети та тефтелі, фрикадельки були соковитими та смачними, їх найкраще готувати з підливою. Готувати її можна з грибів, муки, вершків, сметани, сиру, томатної пасти.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної грибної підливи, з томатною пастою та зеленню.
Інгредієнти:
- 20 г вершкового масла
- 1 цибулина
- 7-8 печериць
- 2 ст. томатної пасти
- 2 ст. борошна
- паприка, чорний перець, сіль
- 350-400 мл. води
- зелень
Спосіб приготування:
1. На сковорідку відправляємо вершкове масло і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю з печерицями 8-10 хвилин.
2. Додайте томатну пасту, борошно, спеції, сіль, перемішайте та залийте водою.
3. Відправте в підливу котлети або тефтелі і тушкуйте під кришкою на середньому вогні 15 хвилин. Наприкінці посипаємо зеленню!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Фрикадельки у сметанному соусі
- Курячі фрикадельки
- Фрікадельки з рисом