Цибуля – один із найпопулярніших овочів, який використовується для приготування більшості страв. Вона додає основним стравам характерну гіркоту, яка розкриває та ідеально доповнює її смак. Також із цибулі можна готувати перші страви і навіть десерти.
Але під час нарізання цибулі постійно виникають проблеми із сльозовиділенням та печією в очах. Люди намагаються винайти різноманітні методи, щоб запобігти цьому неприємному явищу, хоча, насправді, він вже давно винайдений. Як порізати цибулю без печіння в очах та сліз, в Instagram розповіла шеф-кухарка Еріка Вайдс.
В першу чергу вона радить використовувати максимально гострий ніж. Тоді час, при якому лезо торкається овочу, зменшується до мінімуму, як, власне, і кількість пролитих сліз. На відео блогерка взяла гострий ніж та просто розрізала цибулину навпіл. Потім кулінарка з легкістю почистила її від лушпиння та прийнялась за нарізання.
Як виявилось, нарізати цибулю теж потрібно правильно. Найменше сліз доведеться пролити, якщо ніж практично не торкатиметься овочу. Саме тому цибулю треба нарізати, впираючи кінчик ножа у дошку та дуже швидко ковзати по овочу. Ці корисні поради допоможуть вам значно зменшити неприємні відчуттів, що виникають під час нарізання цибулі.
На OBOZ.UA є багато рецептів із цибулею:
- Цибулевий пиріг
- Цибулевий суп
- Катлама з цибулею