Щоб консервовані огірки на зиму були пікантними та соковитими, їх можна закрити в томатному соусі. Для такої заготівлі підійдуть навіть старіші огірки, тому що їх можна просто почистити. Також знадобиться ще декілька сезонних овочів.
Ідея приготування пікантних кисло-солодких огірків на зиму опублікована на сторінці кулінарки Ольги Рябенко (olga riabenko) в Instagram. Зберігаються такі огірки достатньо довго.
Інгредієнти:
- огірки – 2 кг.
- цибуля – 1 кг.
- сіль – 2 ст.л.
- оцет яблучний – 150-200 мл.
- цукор – 200 г
- олія – 1 склянка
- томатна паста – 150 г
Спосіб приготування:
1. Порізати огірки кружечками, цибулю – півкільцями.
2. Посолити і перемішати.
3. В окремій ємності змішати оцет, цукор, олію та томатну пасту.
4. Залити сумішшю огірки і перемішати.
5. Розкласти огірки по банках, накрити кришками і стерилізувати 10 хвилин.
6. Закрутити, перевернути догори дном.
7. Залишити до повного охолодження.
- Консервовані огірки з гірчицею
- Ніжинські огірки без оцту
- Малосольні огірки з насінням гірчиці