Визволений Крим стане одним із ключових центрів повоєнної відбудови України - Шмигаль
Визволений Крим стане одним із ключових центрів повоєнної відбудови України - Шмигаль

Визволений Крим стане одним із ключових центрів повоєнної відбудови України - Шмигаль

Визволений Крим стане одним із ключових центрів повоєнної відбудови України.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час Четвертого саміту Міжнародної Кримської платформи, передає Укрінформ.

"Звільнений український Крим стане одним із ключових центрів тяжіння повоєнної відбудови України", - підкреслив глава уряду.

Шмигальнагадав про визначені раніше п’ять пунктів відбудови Криму. Це, зокрема, перетворення півострова на одну з туристичних перлин у Європі, включення його в мережу ключових транспортних коридорів, що з'єднують Європу та Азію, Північ та Південь, розбудову енергетичної інфраструктури з акцентом на енергію вітру та сонця, а також видобуток вуглеводнів на морському шельфі, відродження місцевого аграрного потенціалу та виноробства та перетворення Криму на потужний ІТ-кластер.

"Сьогодні всі ці напрями залишаються актуальними. Але варто додати ще один пункт. Це - входження разом із рештою території України в структури ЄС і НАТО. Впевнений, що ця амбітна мета обов’язково стане реальністю", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Він наголосив, що важливо об’єднати зусилля світу навколо Формули миру Президента Володимира Зеленського, щоб реалізувати кожен її пункт.

Крім того, важливо продовжити тиск на Росію шляхом санкцій у секторах особливого економічного значення.

Прем'єр-міністр подякував кожному, хто сьогодні надає Україні підтримку.

"Це інвестиція в безпечну і мирну Європу та інвестиція в світопорядок, де поважають кордони і міжнародне право. Нам потрібна єдність, рішучість і допомога, аби разом досягти справедливого миру. Миру, де агресор відповідає за свої злочини, а Крим повертається додому — до України", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявляв, що Формула миру включає план повернення Криму й відновлення прав кримськотатарського народу.

Джерело матеріала
loader
loader