Зеленський на "Кримській платформі": Україна не торгує своєю землею та не кидає своїх людей
Зеленський на "Кримській платформі": Україна не торгує своєю землею та не кидає своїх людей

Зеленський на "Кримській платформі": Україна не торгує своєю землею та не кидає своїх людей

11 вересня 2024 року Президент України Володимир Зеленський виступив на четвертому саміті міжнародної Кримської платформи. У своїй промові він наголосив на незмінності позиції України щодо окупованих територій та полонених громадян.

"Україна не торгує своєю землею і не кидає своїх людей", - заявив Зеленський, підкреслюючи фундаментальну політику держави щодо Криму та всіх тимчасово окупованих територій.

Президент згадав про звільнення Нарімана Джеляла, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, який майже три роки провів у російському полоні. Зеленський використав цей приклад, щоб проілюструвати зусилля України щодо звільнення всіх полонених: "Ми нічого й нікого не залишимо в неволі".

Особливу увагу Президент приділив кримськотатарському народу та політичним в'язням в окупованому Криму. "Пам'ятаємо про Сервера Мустафаєва, Леніє Умерову, Амета Сулейманова, Тофіка Абдулгазієва, Владислава Єсипенка, усіх інших кримських вʼязнів – в'язнів Росії", - сказав він.

Зеленський закликав міжнародну спільноту, особливо мусульманські країни регіону, проявити лідерство у протистоянні несправедливості: "Потрібно, щоб вас було чути. Дуже потрібні ваші голоси".

Президент також наголосив на важливості справедливого закінчення війни, яке включає повернення всіх окупованих територій та звільнення всіх полонених. "Жодних заморожених окупацій! Жодних покинутих у полоні людей! Жодних забутих і через те ніби прощених світом репресій", - підкреслив він.

Завершуючи свій виступ, Зеленський висловив впевненість у перемозі України та поверненні миру: "Ми зможемо цього досягти – досягти справжнього миру, справедливого і, найголовніше, тривалого. Ми бачимо це. І ми побачимо, я впевнений, вільний Крим".

Нагадаємо, Ердоган зробив гучну заяву про Крим.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader