5 побічних ефектів тахіні: як паста з кунжуту впливає на тіло та здоров’я
5 побічних ефектів тахіні: як паста з кунжуту впливає на тіло та здоров’я

5 побічних ефектів тахіні: як паста з кунжуту впливає на тіло та здоров’я

Тахіні — це паста з меленого кунжуту, яку часто використовують в кухнях Близького Сходу, Середземномор'я та Північної Африки. Цей інгредієнт містить корисні мононенасичені жири, вітаміни групи B та кальцій. 

Крім того, тахіні є універсальним соусом, що підходить як для солоних, так і для солодких страв. Яку користь він може принести для вашого здоров'я, розповіли в Eat This, Not That.

Захищає нирки та печінку 

Тахіні може допомогти підтримувати здоров'я печінки та нирок, що особливо необхідно для людей з діабетом, щоб уникнути серйозних проблем. Одне дослідження показало, що кунжутна олія може покращити функцію нирок та печінки у людей з діабетом вже через 90 днів від початку вживання пасти.

Підтримує здоров’я серця

Кунжутне насіння має протизапальну дію завдяки антиоксидантам, які захищають організм від вільних радикалів. Ці антиоксиданти також можуть знижувати ризик хвороб серця. Тож, додавайте кунжут до свого раціону для підтримки серцево-судинного здоров’я.

Підтримує відчуття ситості 

Заправка з тахіні в поєднанні з коричневим рисом, авокадо та солодкою картоплею, забезпечить ситість завдяки клітковині, білку та здоровим жирам. Тахіні також є відмінною альтернативою маслам на основі горіхів та насіння. Така паста підходить для людей, які не їдять горіхи, надаючи кремову текстуру стравам та неповторний горіховий смак.

Покращує здоров’я кісток 

Тахіні багатий кальцієм, який важливий для кісток. Цей продукт містить фосфор і марганець, що, що робить тахіні корисним для підтримки міцності кісток та загального здоров'я.

Захищає організм від раку

Хронічне запалення може змінювати ДНК та стати причиною для розвитку раку. Антиоксиданти сезамін та сезамол, що містяться в насінні кунжуту, можуть допомогти уповільнити ріст пухлин та прискорити загибель ракових клітин.

РанішеOBOZ.UA розповів, який хліб можна вживати під час схуднення.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader