6 порад для схуднення, які насправді шкодять вашій дієті
6 порад для схуднення, які насправді шкодять вашій дієті

6 порад для схуднення, які насправді шкодять вашій дієті

Як і багато інших людей, ви, можливо, звертаєтеся за порадами до друзів, родичів або черпаєте інформацію з соціальних мереж. Проте це може виявитися невдалим вибором.

Те, що певні методи спрацювали для когось іншого, не гарантує, що вони будуть ефективними для вас, а іноді навіть можуть завдати шкоди вашій дієті. Щоб не потрапити в пастку неправильних порад, видання eatthis.com відокремило факти від вигадок.

Дізнайтеся деякі популярні міфи про схуднення, які можуть гальмувати ваші зусилля.

Міф №1. Відмова від глютену сприяє схудненню

Згідно з опитуванням, 63% респондентів вважають, що безглютенова дієта покращує їхнє здоров'я. Проте, якщо у вас немає целіакії, це неправда. Відмова від продуктів, що містять глютен, може призвести до виключення важливих для організму цільних зерен, багатих клітковиною та фолієвою кислотою. Дефіцит цих речовин підвищує ризик збільшення ваги, розвитку діабету та серцево-судинних захворювань. Також безглютенові продукти часто містять більше цукру і жирів, ніж звичайні аналоги.

Якщо все ж таки вирішили відмовитися від глютену, звертайте увагу на продукти, які не містять глютен природним чином: шпинат, броколі, кіноа, квасолю. Вони багаті як на клітковину, так і на фолієву кислоту.

Міф №2. Очищення організму соками допоможе зберегти стрункість назавжди

Якщо вам необхідно швидко скинути вагу перед важливою подією, сокова дієта може здаватися ідеальним рішенням. Але, на жаль, підхід "все або нічого" не є ефективним у довгостроковій перспективі. Більшість людей, які проходять подібні очищення, в результаті переїдають і набирають вагу.

Краще спробувати міні-очищення на 2 дні з 1200-1500 калоріями. Замініть сніданок та обід овочевими соками або коктейлями з білковим порошком. Вечерю готуйте зі збалансованого поєднання зерен, овочів і білків.

Міф №3. Куріння допомагає зберігати стрункість

Дехто починає палити, вірячи, що це допоможе схуднути. Проте дослідження показують, що завзяті курці (більше 25 сигарет на день) частіше мають надмірну вагу або ожиріння, ніж ті, хто курить менше або взагалі не курить. Куріння підвищує інсулінову резистентність, сприяючи накопиченню жиру.

Відмова від паління може принести вам більше користі, ніж здається. Спочатку ви можете трохи набрати вагу, але з часом ви втратите жир, особливо в області живота.

Міф №4. Кофеїн прискорює метаболізм і допомагає худнути

Хоча невелика кількість кофеїну перед тренуванням може стимулювати метаболізм, надмірне його споживання має зворотний ефект. Дослідження показали, що вживання більше 5 чашок кави на день збільшує рівень жиру в області живота на 50%. Крім того, надлишок хлорогенової кислоти, яка міститься в каві, може призвести до інсулінорезистентності.

Замість того, щоб відмовлятися від кофеїну повністю, скоротіть його споживання до 3 чашок на день і обов’язково пийте більше води – це значно корисніше для схуднення.

Міф №5. Велика кількість білка після тренування допоможе скинути вагу

Незважаючи на те, що білок необхідний для відновлення м'язів після тренування, надмірне його споживання не допоможе вам схуднути. Для людини вагою близько 68 кг оптимальним є 20 грамів білка після тренування. Якщо ви споживаєте більше, надлишок білка перетворюється на жир.

Раніше OBOZ.UA розповідав, які активності сприяють схудненню.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader