6 вправ із власною вагою після 30 років: як швидко підтягнути тіло. Відео
6 вправ із власною вагою після 30 років: як швидко підтягнути тіло. Відео

6 вправ із власною вагою після 30 років: як швидко підтягнути тіло. Відео

Після 30 років ви можете відчути, що ваше тіло стає в’ялим, потребуючи більшого фізичного навантаження та вправ з власною вагою. Така активність може допомогти покращити фізичну форму, підвищити витривалість та прискорити метаболізм.

Додайте до своєї рутини 6 вправ від Eat This, Not That, які допоможуть змінити тіло та поліпшити загальне здоров'я. Таке тренування покращує баланс, координацію та гнучкість.

T-віджимання: 6 підходів по 6 повторень, 2 рази на тиждень

Що виконати цю вправу, розпочніть у звичайному положенні для віджимань, опустіть груди до землі, а потім піднімаючись, витягніть одну руку до стелі, стежачи за нею поглядом. Для підвищення складності можна використовувати гантелі. Т-віджимання ефективно тренують плечі та трицепси.

Розгинання стегна: 6 підходів по 6 повторень, 2 рази на тиждень

Ляжте на спину, зігніть одне коліно та тримайте іншу ногу витягнутою. Стисніть сідницю зігнутої ноги, піднімаючи стегна вгору, тримаючи їх на одному рівні. Розгинання стегон зміцнює основні м’язи та покращує стабільність таза.

Присідання на одній нозі: 6 підходів по 6 повторень, 2 рази на тиждень

Покращуйте стабільність та координацію, виконуючи присідання на одній нозі. Для цього відверніться від лави, підніміть одну ногу та сідайте на лаву. Потім встаньте, тримаючи ногу піднятою.

Перевернуті ряди: 6 підходів по 10 повторень, 2 рази на тиждень

Перевернуті ряди зміцнюють верхню частину тіла, покращують зчеплення та тренують біцепси, підколінні сухожилля і сідниці. Для виконання вправи візьміться за планку машини Сміта або ремінці TRX. Підтягніть тіло, зведіть лопатки разом, тримаючи тулуб прямим.

Суперпланки: 5 підходів по 30 секунд, 3 рази на тиждень

Почніть з положення на передпліччях та витягнутих ногах. Переходьте в позицію віджимання та назад у планку. Така вправа треную все тіло, зокрема силу корпусу, а також верхньої та нижньої частини тіла. Крім того, для виконання вам не потрібно додаткове обладнання.

Альпіністи: 5 підходів по 30 секунд, 3 рази на тиждень

Розмістіть ноги на ковзних дисках, займіть високу планку та імітуйте біг на місці, тримаючи стегна низько. Альпіністи ефективні для підвищення сили та спалювання жиру.

РанішеOBOZ.UA розповів, про найкращі вправи з власною вагою, що сприяють схудненню.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader