Ефективна харчова добавка, що покращує когнітивну функцію
Ефективна харчова добавка, що покращує когнітивну функцію

Ефективна харчова добавка, що покращує когнітивну функцію

Збалансоване харчування та регулярна фізична активність важливі для здоров’я людини. Для додаткової підтримки можна ввести до раціону біодобавки, що посилююсь захист організму та зміцнюють імунну систему.

Наприклад, дослідження, яке було опубліковано в Alzheimer's & Dementia показало, що щоденний прийом полівітамінів може покращити когнітивні функції, піклування про яку особливо важливо з віком. Про що говориться в дослідженні та як полівітаміни впливають на роботу мозку, розповіли в Eat This, Not That.

В дослідженні за участі 2262 людей віком від 65 років, які не мали серйозних проблем зі здоров’ям, учасники щодня приймали полівітаміни, екстракт какао або плацебо. Вже через три роки були проведені повторні когнітивні тести, щоб оцінити вплив цих добавок.

Результати показали зміни в когнітивних здібностях у різних групах, які приймали ці добавки. Хоча екстракт какао не дав помітних результатів, але щоденний прийом полівітамінів зміг позитивно вплинути на пам'ять та когнітивні функції у людей із серцево-судинними захворюваннями. А саме, полівітаміни змогли покращити пам'ять та здатність до планування.

Хоча полівітаміни можуть позитивно впливати на когнітивні функції, основна увага має бути зосереджена саме на збалансованій дієті. Полівітаміни можуть допомогти заповнити дефіцит, але вони не повинні замінювати різноманітне харчування, оскільки фрукти, овочі, бобові та цільні зерна є кращими джерелами вітамінів та мінералів.

РанішеOBOZ.UA розповів, які продукти роблять мозок молодшим.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader