Інститут картоплярства НААН працює над створенням якісних сортів картоплі, переважно тих, які мають невисокий вміст крохмалю, проте націлені розширювати асортимент висококрохмальними сортами.
Про це повідомив директор Інституту картоплярства НААН України Микола Фурдига під час заходу Potato Ukraine 2024, який відбувся на Волині.
«Ми працюємо над тим, аби сорт був інертний, як, наприклад, Марфуша, створюємо багатобульбові сорти (Меланія), подібні на бебі-картоплю, як сорт Медея — великобульбовий столовий сорт», — розповідає Микола Фурдига.
Крім того, за словами науковця, в Інституті також працюють над двома сортами картоплі — середньостиглим Соборна і ранньостиглим Мірамі, виробництво насіння яких планують примножувати, адже разом із ПБП «Вимал» будуть працювати над проєктом для переробки картоплі на крохмаль.
Вікторія Полевик, AgroPortal.ua