Як обрати найкращий протеїновий коктейль для схуднення: поради дієтолога
Як обрати найкращий протеїновий коктейль для схуднення: поради дієтолога

Як обрати найкращий протеїновий коктейль для схуднення: поради дієтолога

Хоча протеїнові коктейлі можуть здаватися здоровим вибором, будьте обережні – не всі вони однаково корисні. Для вибору якісного продукту для схуднення варто звертати увагу на кілька ключових критеріїв: наявність доданого цукру та штучних підсолоджувачів, легкість засвоєння та вміст повноцінного білка.

Багато протеїнових порошків містять велику кількість додатків та підсолоджувачів. Якщо продукт має понад 8 грамів доданого цукру на порцію, це може спричинити різкі коливання рівня цукру в крові, що не сприятиме досягненню ваших цілей, пояснює eatthis.com. Особливо це актуально для тих, хто прагне схуднути – зайві цукри можуть стати непомітними ворогами у боротьбі за стрункість.

Якщо ж у складі є штучні підсолоджувачі, що робити?

"Хоча такі підсолоджувачі не містять калорій, вони можуть впливати на обмін речовин і апетит. Навіть невеликі кількості можуть викликати неприємні ефекти: від головного болю до розладів травлення та посилення тяги до солодкого. Тому краще обирати натуральні підсолоджувачі, такі як стевія, еритрит або монашій фрукт, щоб уникнути подібних проблем", – пояснює дієтолог Керолайн Томасон.

Шукайте білок з повноцінним амінокислотним складом

Ще одним важливим аспектом є легкість засвоєння білка. Більшість білкових добавок виготовляються на основі молочних або соєвих білків, таких як сироватковий, казеїновий чи ізолят сої. Хоча для багатьох людей ці варіанти не викликають проблем, відомо, що вони можуть спричинити здуття, розлади травлення та навіть затримку рідини, що може вплинути на вагу. Тому важливо обирати білки, які містять усі дев'ять незамінних амінокислот, необхідних для відновлення м'язів і підтримки імунітету, особливо якщо ви активно займаєтеся спортом.

"Протеїнові коктейлі бувають різними – від рослинних до тваринного походження. Рослинний білок сам по собі не є повноцінним, тому веганські варіанти мають поєднувати кілька джерел білка для отримання всіх незамінних амінокислот", – говорить Томасон.

Найкращий протеїновий порошок на ринку

"Якщо ви шукаєте протеїновий порошок, який відповідає всім вищезазначеним вимогам, рекомендую звернути увагу на Orgain Organic Protein. Він містить рослинний білок на основі гороху, коричневого рису та насіння чіа, що забезпечує повний амінокислотний профіль. Підсолоджувачі тут натуральні – стевія та еритрит, що надає напою приємного смаку без небажаних післясмаків. Крім того, цей порошок добре засвоюється, оскільки не містить молочних продуктів і сої", – радить Томасон.

Якщо ви віддаєте перевагу несолодкому варіанту, у їхній лінійці також є чудові альтернативи.

Раніше OBOZ.UA опублікував звички перед сном, які сприяють набору ваги. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader