Суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як смачно приготувати запечений перець – це можна робити і вдома в духовці, і на природі на грилі.
Ще один плюс цієї закуски в тому, що її можна їсти одразу, а можна зберегти на зиму.
Нам знадобляться такі інгредієнти:
- солодкий перець - 1 кг
- часник - 2 зуб.
- зелень (трохи кінзи та петрушки)
- олія (оливкова або запашна)
- сіль
- оцет (бальзамічний чи яблучний, або можна замінити на лимонний сік)
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський одразу розрізає перці навпіл і зачищає їх від насіння. Трішки змащуємо перці олією та відправляємо запікатися або на грилі, або в розігрітій духовці в режимі верхнього нагріву з обдувом.
Запікати перці потрібно сильно, щоб шкірочка майже згоріла. Запечені перці перекладаємо в миску чи будь-який контейнер, накриваємо фольгою та лишаємо остигати.
Коли перці охолонуть, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський чистить їх від шкірочки, солить, збризкує олією, оцтом, додає подрібнений часник і зелень. Перемішуємо все.
Подавати запечені перці "Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить у якості закуски зі шматочками молодого сиру, або ж додавати до салатів чи інших страв.
Якщо хочете таку закуску зберегти на зиму, то складаємо запечений перець в банку та заливаємо добре розігрітою олією. "Мастер Шеф" Володимир Ярославський відзначив, що зберігати перці потрібно в холодильнику.
Останні новини України:
Як приготувати ідеальні млинці: простий робочий рецепт від судді "Мастер Шеф" Ярославського.