Саморобний освіжувач повітря допоможе оживити квартиру: як його приготувати
Саморобний освіжувач повітря допоможе оживити квартиру: як його приготувати

Саморобний освіжувач повітря допоможе оживити квартиру: як його приготувати

Останнім часом дедалі більше людей відмовляються від хімії. Це стосується не лише рідин для прибирання, миття посуду тощо, а й засобів для очищення і ароматизації повітря.

Використання натуральних, екологічних альтернатив не лише економить кошти, а й гарно впливає на здоров’я. Тому House Digest поділився інформацією про те, як зробити освіжувач власними руками.

Вересень в самому розпалі, тому вже час додати своїй оселі осіннього затишку. Аромати відіграють важливу роль у створенні правильного настрою, адже вони здатні не лише викликати приємні спогади, але й маскувати неприємні запахи та підтримувати комфортну та привабливу атмосферу в приміщенні.

Простий, натуральний і бюджетний спосіб наповнити дім свіжістю – це зробити освіжувач повітря самостійно. Для цього знадобляться палички кориці та апельсинові шкірки. Ці інгредієнти не лише ефективно маскують неприємні запахи, але й створюють приємний осінній аромат, який буде супроводжувати вас протягом дня.

Саморобний освіжувач повітря допоможе оживити квартиру: як його приготувати

Як приготувати осінній освіжувач повітря своїми руками

Спершу зніміть з ароматних апельсинів шкірки, покладіть їх разом з паличками кориці в каструлю з водою та доведіть суміш до кипіння. Потім зменшіть вогонь і залиште розчин варитися на середньому вогні протягом 40-60 хвилин. За цей час аромат кориці й апельсина наповнить вашу оселю.

Як удосконалити аромат

Якщо ви бажаєте зробити аромат ще більш насиченим або надати йому нових ноток, можна додати інші інгредієнти. Наприклад:

  • Цедра лимона надасть більшої свіжості та підкреслить цитрусові ноти освіжувача;
  • Яблуко або ваніль додадуть солодкості й затишку;
  • Цілі гвоздики чи гілочки розмарину додадуть ноток пряних трав і спецій;

Також якщо вам подобається аромат сандалового дерева чи гарбузових спецій, не соромтеся експериментувати.

Щоб ваш освіжувач приносив максимальну користь, ви можете залишати його на плиті протягом кількох годин, час від часу доливаючи воду. Також ви можете зберігати суміш в холодильнику, підігріваючи її тоді, коли потрібно освіжити дім.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, як зробити, щоб вдома завжди був приємний аромат.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader