Що потрібно покласти в лунку під час посадки озимого часнику: урожай здивує
Що потрібно покласти в лунку під час посадки озимого часнику: урожай здивує

Що потрібно покласти в лунку під час посадки озимого часнику: урожай здивує

Як садити часник під зиму, щоб був великий та без пошкоджень - садівники поділились цікавими порадами.

Які добрива внести під час посадки зимового часнику для відмінного підживлення та неймовірного урожаю рослини - спеціалісти в аграрній справі поділились дієвими порадами.

Фахівці порадили, що необхідно перше і головне підживлення часнику робити весною, через тиждень після сходу снігів. Однак вони наголосили, що це не стосується ярих посадок, адже їх удобрюють вперше при появі перших листочків. Наступне добриво для часнику потрібно вносити через два тижні після першого.

Що внести в землю перед посадкою часнику озимого

Перед посадкою часнику на зиму, необхідно внести добриво. Найкраще для цього підійде підживлення мінерального походження: суперфосфат подвійний, борошно доломітове або деревна зола.

Однак не варто використовувати перед посадкою часнику внесення свіжого гною, адже нітрати, які в ньому містяться, можуть суттєво зупинити ріст кореневої системи часнику. Натомість фахівці наголошують, що потрібно на кожен квадратний метр вносити не менше відра компосту. Після того, як компост ретельно внесли на землю, необхідно перекопати на повний штих лопати і потім формувати грядки.

Що сипати під час посадки часнику на зиму у лунку

Дуже гарним варіантом є використання мінеральних добрив, оскільки вони враховують усі необхідні потреби культури. Тому варто приготувати спеціальну суміш. Потрібно з’єднати по ложці сульфату калію із суперфосфатом.

Деякі вносять речовину прямо в лунку, проте більш правильно збагачуватиме грунт у процесі перекопування. Двухсотграмової склянки деревного попелу буде цілком достатньо для збагачення квадратного метра грядки.

Перегній здатний навіть найбідніший грунт зробити родючим і якісним. На квадратний метр посадок беруть по 500 грам добрива. Засіб також вноситься у момент перекопування.

Дивіться відео про те, як правильно садити озимий часник:

Більше цікавих новин:

Джерело матеріала
loader
loader