Стамбульських домовленостей не існує: як буде вирішуватись питання Криму
Стамбульських домовленостей не існує: як буде вирішуватись питання Криму

Стамбульських домовленостей не існує: як буде вирішуватись питання Криму

Політолог Тарас Загородній в розмові з 24 Каналом висловив думку, що ніяких таких домовленостей взагалі не існує, однак і до заяв Ердогана треба ставитися з обережністю.

В Ердогана є концепція тюркського світу

Загородній наголосив, що, не дивлячись на позицію Ердогана щодо Криму, торгівля між Туреччиною й Росією та будівництво російської АЕС на території Туреччини не зупиняються.

Стамбульських домовленостей не існує, вони лише в запаленій уяві Путіна. Можливо, в Туреччині щось обговорювали, якісь побажання росіян. Ердоган і до цього не визнавав Крим російським. Але я б обережно до нього ставився, бо в нього є своя концепція тюркського світу і Крим та південь України там є,
– озвучив політолог.

Україна, зі слів Загороднього, повинна більше виготовляти власних ракет дальністю ураження 2 – 3 тисячі кілометрів для того, щоб у жодної країни світу на наступні століття не було дурних думок щодо анексії українських територій.

11 вересня у Києві відбувся 4-й саміт Кримської платформи. Це ініційований президентом України Володимиром Зеленським міжнародний консультаційно-координаційний інструмент, мета якого – звільнення Криму. Цьогоріч саміт зібрав 60 представників різних країн та організацій задля обговорення проблем в окупованому росіянами Криму та пришвидшення деокупації півострова.

Учасники саміту ухвалили спільну заяву, в якій зокрема наголосили на непохитній відданості справі відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з деокупацією Криму, шляхом подальшого надання Україні політичної, фінансової та військової допомоги у протистоянні Росії.

Зауважте! Ердоган зробив заяву, в якій озвучив, що забезпечення добробуту кримських татар є пріоритетом зовнішньої політики Туреччини. Він наголосив на їхньому праві жити вільним життям на своїй батьківщині та вважає, що окупація Криму поглибила страждання кримських татар, які 80 років тому пережили депортацію.

Теги за темою
Володимир Путін Окупація Криму
Джерело матеріала
loader
loader