Міноборони розробляє технічні вимоги до турнікетів за стандартами НАТО
Міноборони розробляє технічні вимоги до турнікетів за стандартами НАТО

Міноборони розробляє технічні вимоги до турнікетів за стандартами НАТО

Міністерство оборони ініціювало розробку техніко-функціональних вимог до турнікетів відповідно до сучасних стандартів НАТО.

Про це повідомила пресслужба МОУ, передає Укрінформ.

"Наше завдання - зробити домедичну допомогу на полі бою максимально ефективною, адаптуючи та впроваджуючи передові міжнародні стандарти. Розробка вимог до турнікетів та їх сертифікація відповідно до стандартів НАТО є ключовою в нашій стратегії", - заявила очільниця Департаменту охорони здоров'я МОУ Оксана Сухорукова.

Зазначається, що департамент зосередився на створені вимог до турнікетів вороткового та важільного типу, оклюзійних торакальних пов’язок й методологій оцінки їх відповідності міжнародним стандартам. Для реалізації цього завдання оборонне відомство активно співпрацює з міжнародними партнерами, зокрема з Комітетом з бойової травми НАТО (CoTCCC).

Наголошується, що ДОЗ вивчає найкращі практики країн-членів НАТО, ініціювавши запити до аташе з питань оборони при посольствах України щодо стандартів якості кровоспинних турнікетів. На основі отриманих даних відомство проаналізувало власні можливості для розробки техніко-функціональних вимог до механічних виробів для зупинки кровотечі.

Крім того, Міноборони подало заявку до NATO Science & Technology Organization на отримання гранту для створення лабораторії з випробування та тестування турнікетів та засобів домедичної допомоги.

Міністерство оборони також співпрацює з Головним управлінням доктрин та підготовки Генерального штабу ЗСУ над оновленням програм підготовки військовослужбовців. Зокрема, ДОЗ запропонував внести зміни до програми базової загальновійськової підготовки (БЗВП), що сприятиме підвищенню ефективності навчання військовослужбовців у сфері домедичної допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони ввело в експлуатацію перший підземний стабілізаційний пункт для Збройних сил України, в якому щодоби можуть надавати допомогу понад 100 пораненим.

Фото ілюстративне

Теги за темою
НАТО Міноборони
Джерело матеріала
loader
loader