Прем’єр-міністр Канади Трюдо зробив заяву щодо ударів по Росії
Прем’єр-міністр Канади Трюдо зробив заяву щодо ударів по Росії

Прем’єр-міністр Канади Трюдо зробив заяву щодо ударів по Росії

Канадський прем'єр наголосив, що президент РФ Володимир Путін намагається дестабілізувати міжнародний порядок, заснований на правилах, який захищає всіх. 

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо вважає, що Україна має право на застосування далекобійної зброї для ударів по території Росії заради "запобігання російським ударам по лікарнях і дитячих садках".

Його заяву цитує The Canadian Press.

"Канада повністю підтримує Україну у використанні далекобійної зброї для запобігання і припинення подальшої здатності Росії принижувати українське цивільне населення, інфраструктуру, а головне - вбивати невинних цивільних осіб у своїй несправедливій війні", - заявив Трюдо.

За його словами, це треба зробити попри погрози Москви, що це втягне НАТО в безпосередню війну з РФ.

Трюдо також наголосив, що президент РФ Володимир Путін намагається дестабілізувати міжнародний порядок, заснований на правилах, який захищає всіх. 

Канадський прем'єр стверджує, що Україна повинна перемогти у боротьбі з російським вторгненням, інакше це заохотить інші великі країни спробувати "поглинути" своїх сусідів.

Нагадаємо,  напередодні президент держави-агресорки Володимир Путін у коментарі російським пропагандистам заявив, що застосування українською армією західної зброї великої дальності для ударів по Росії означатиме безпосередню участь країн НАТО у бойових діях. 

Джерело матеріала
loader
loader