Сестра Героя України Да Вінчі доєдналася до лав батальйону, що очолював брат
Сестра Героя України Да Вінчі доєдналася до лав батальйону, що очолював брат

Сестра Героя України Да Вінчі доєдналася до лав батальйону, що очолював брат

Молодша сестра загиблого в боях Героя України Дмитра (Да Вінчі) Коцюбайла підписала контракт з 1 окремим штурмовим батальйоном імені свого брата, який він створив та загинув, командуючи ним. Про це повідомили у 1 ОШБ Да Вінчі. 

- Олександра Коцюбайло – молодша сестра Дмитра, нашого першого комбата, долучилася до батальйону. Вітаємо в родині, посестро!, - коротко написали в ОШБ.

Загалом у родині Оксани Коцюбайло, мами Да Вінчі, було шестеро дітей: Мар’яна, Іван, Дмитро, близнюки Олександра та Ангеліна та Каріна.

Дмитро “Да Вінчі” Коцюбайло був українським добровольцем й командиром 1-ї ОШБ “Да Вінчі” ЗСУ. Коцюбайло був наймолодшим Героєм України, який отримав це звання ще у грудні 2021 року разом з орденом "Золота зірка". Президент України Володимир Зеленський називав Коцюбайла "людиною-символом і людиною-хоробрістю". Він посмертно присвоїв "Да Вінчі" відзнаку "Хрест бойових заслуг". Загинув 7 березня 2023 року у боях під Бахмутом у віці 27 років.

Про Да Вінчі зняли документальний фільм, який складається з інтерв’ю, архівних матеріалів і унікальної хроніки, за участі Дмитра, яка раніше не була оприлюднена.

  • 20 червня невідомі розгромили в Києві могили Да Вінчі, Джуса, Петриченка. Пізніше стало відомо, що злочинні дії вчинила жінка. Вона зірвала та поламала пам’ятні таблички, розбила лампадки та понівечила державний прапор України.
  • 21 червня жінці вручили підозру в нарузі над могилами захисників України, вчиненій з хуліганських мотивів. 23 червня її помістили у психлікарню.
Джерело матеріала
loader
loader