Щоб печінка не була жорсткою і гіркою, її потрібно правильно приготувати. Найкраще продукт саме запікати. Обов'язково додайте вершкове масло для соковитості.
Ідея приготування соковитої та не гіркої печінки в духовці опублікована на сторінці ho iveria в Instagram. Замочувати печінку потрібно близько двадцяти хвилин, щоб також прибрати зайвий запах.
Інгредієнти:
- печінка куряча або кроляча – 500 г
- морква – 1 шт. середня
- цибуля шалот – 2 шт. середніх або 1 велика синя
- вершкове масло – 20 г
- оливкова олія – 10 мл.
- зелена цибуля – 2 шт.
- часник – 2 зубчики
- сіль – за смаком
- спеції: мускатних горіх, чорний перець, чебрець
Спосіб приготування:
1. Печінку замочити у воді на 20 хвилин.
2. Помити, почистити від зайвого та викласти на паперовий рушник.
3. Моркву, часник та цибулю почистити та нарізати.
4. Додати олію, сіль, спеції.
5. Перемішати і залишити на 20 хвилин.
6. Духовку розігріти до 180 градусів (верх/низ/конвекція).
7. Викласти печінку на деко в один шар.
8. Овочі можна заховати під печінку, щоб не підгоріли.
9. Поверх печінки покладіть шматочки вершкового масла.
10. Відправити в духовку на 12 хвилин.
11. Перевернути шматочки (овочі можна вже не ховати, нехай підсмажаться) та повернути в духовку ще на 10 хвилин.
12. Дістати з духовки та залишити на 5-10 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Салат зі смаженою печінкою
- Гречаники з печінкою
- Теплий салат з печінкою та яблуками