Вийде дешевше та смачніше: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт вʼялених томатів
Вийде дешевше та смачніше: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт вʼялених томатів

Вийде дешевше та смачніше: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт вʼялених томатів

У себе в Instagram суперфіналістка дванадцятого сезону шоу "Мастер Шеф" Ольга Рябенко показала, як у домашніх умовах приготувати вʼялені помідори.

"Це справжній кулінарний must-have для кожної господині. Їх можна додавати в салати, пасти, піцу та різноманітні закуски. А ще вони багаті на антиоксиданти, вітаміни А та С та сприяють нормальній роботі серця", – радить зірка "Мастер Шеф".

Щоб приготувати вʼялені помідори, нам знадобляться:

  • помідори ("Мастер Шеф" Ольга Рябенко радить використовувати коктейльні або сливки) – 500 г
  • часник – 3-4 зуб.
  • сушений орегано – 2 ч.л.
  • сіль – за смаком
  • олія

Спершу "Мастер Шеф" Ольга Рябенко миє помідори, просушує їх та розрізає навпіл.

На деко, застелене пергаментом, викладаємо половинки помідорів зрізами догори, підсолюємо їх і посипаємо сушеним орегано.

Відправляємо деко з помідорами в духовку, розігріту до 90-100 градусів, з привідкритими дверцятами та сушимо томати протягом 4-6 годин. Перевіряємо, щоб помідори залишалися гнучкими та не були пересушеними.

Після цього "Мастер Шеф" Ольга Рябенко дістає деко, притискає помідори за допомогою лопатки чи дном склянки та ставить в духовку ще на дві години при температурі 140 градусів.

Вʼялені помідори викладаємо в стерилізовані банки, додаємо подрібнений часник, ще трішки сушеного орегано та заливаємо олією. Зберігати вʼялені помідори треба в холодильнику.

Останні новини України:

Медовик для лінивих: переможниця "Мастер Шеф" показала швидкий рецепт.

Міша Кацурін показав, як смачно приготувати яйця для сніданку.

Смачніше, ніж запіканка: простий рецепт шоколадного пирога з сирною начинкою.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader