Майкл Дуглас поділився враженнями від приїзду до Києва та спростував наявність українського коріння
Майкл Дуглас поділився враженнями від приїзду до Києва та спростував наявність українського коріння

Майкл Дуглас поділився враженнями від приїзду до Києва та спростував наявність українського коріння

Американський актор Майкл Дуглас висловився про свій візит до України під час повномасштабного вторгнення. У великому інтерв'ю з Марічкою Падалко для телемарафону артист зізнався, що не знав, чого очікувати від цієї поїздки до Києва, але залишився під враженням від краси міста.

- Як актор, який часто їздить світом для просування нових фільмів, я, звичайно, побував у багатьох місцях, але дуже радий, що приїхав до України. Я ніколи її тут не був, і мені було важливо особисто побачити, що відбувається в Україні, побачити людей, які протистоять ворогу. Насправді, для мене є велика честь бути тут, - уточнив артист. - Я не знав чого чекати і не думав, яке Київ дивовижне місто. Зізнаюся, що представляв його можливо як східний Берлін після повалення стіни. А тут таке вражаюче європейське місто. Київ неймовірний. І мені стало трохи прикро. Я багато дивлюся новин, і так, фокус на війні, звичайно, це дуже важливо. Але я закликаю вас показувати людям за межами України як українці продовжують своє життя, як тримаються разом. І для мене бачити на вулицях сміливих звичайних людей це надихає.

У столиці Дуглас відвідав Михайлівський Золотоверхий монастир, Михайлівську площу та парк «Володимирська гірка», де оглянув мальовничі краєвиди Дніпра, після чого побував у Андріївській церкві та скуштував українські страви у ресторані Євгена Клопотенка. У п'ятницю, 13 вересня, актор також зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським та першою леді Оленою Зеленською.

- Щодо моїх очікувань від Києва, я думав, що побачу більше руйнувань. Те, що я побачив, можливо, навіть гірше, це зруйнована дитяча лікарня. І що мене розлютило, як ракета заходила в повітряний простір, маневрувала і потрапила прямо в ціль. Прицільний удар по дитячій лікарні. Важко усвідомити, яким має бути громадянське суспільство, яке дозволяє бомбардувати дитячу лікарню, навіть за умов війни, - додав він.

На офіційних сторінках 79-річного актора є інформація, що батьки по лінії батька походять із Білорусі. Однак багато українців вважають, і це поширювалося у пресі, що бабуся і дідусь Майкла Дугласа народилися в Одесі. Сам артист зізнався, що чув про такі чутки, але з'ясував, що це не так.

- Ми проводили дослідження в Нью-Йорку, тому докладно у всьому розібралися. Мої предки із Білорусі. Мій дідусь Гаррі поїхав звідти до США в 1904 році... Реальність була в тому, що він був грабіжником і ще були брати, я їх не знав, які теж були частиною тієї команди і повинні були покинути країну з тієї причини, - розповів Майкл..

Пізніше Дуглас почав досліджувати історію своєї родини та виявив, що білоруське село, де жили його предки, знаходилося у Чорнобильській зоні і зараз його не існує, оскільки ця територія постраждала внаслідок аварії на ЧАЕС у 1986 році.

Майкл Дуглас відвідав Україну на запрошення першої леді Олени Зеленської. 12 вересня артист взяв участь у Саміті перших леді та джентльменів, щоб обговорити тему безпеки дітей.

Майкл Дуглас поділився враженнями від приїзду до Києва та спростував наявність українського коріння - Фото 1
Джерело матеріала
loader