/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F12becf0dbbc84a74d619d9ef40e47b77.jpg)
Як "дозріти" авокадо за лічені хвилини: простий лайфхак
А ви теж купували авокадо і прийшовши додому розуміли, що воно тверде, немов камінь та непридатне до вживання? Якщо так, то можете бути впевнені, більше такого не повториться.
Виявляється, є лайфхак, завдяки якому лише за лічені хвилини можна змусити авокадо дозріти. Це дуже легкий спосіб, що виявиться під силу кожному. Про нього розповіли на YouTube-каналі DaveHax.
Як виявилось, все що потрібно, щоб "дозріти" авокадо – це фольга. Загортаємо фрукт у неї, виклажаємо у форму для випікання та відправляємо у духовку, розігріту до 90 градусів. За 10 хвилин виймаємо форму, викладаємо авокадо у фользі на решітку та даємо повністю охолонути.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F55b296ae0a5cf131c1af9a5c623588bd.png)
Далі знімаємо фольгу та розуміємо, що перед вами дозрівший, м’який фрукт, повністю придатний до вживання. Прогрівання авокадо обережно вивільняє газ, який його оточує, і допомагає прискорити процес дозрівання. Саме так, з наукової точки зору пояснили цей процес на відео. Тепер вам більше не доведеться чекати багато днів, поки ваш авокадо пом’якшає та достигне.
На OBOZ.UA є багато рецептів з авокадо:
- Молочний коктейль з авокадо
- Майонез з авокадо
- Салат з авокадо

