Командир вимагав хабар з багатодітного батька: "турбувався" про його звільнення з ЗСУ
Командир вимагав хабар з багатодітного батька: "турбувався" про його звільнення з ЗСУ

Командир вимагав хабар з багатодітного батька: "турбувався" про його звільнення з ЗСУ

На Хмельниччині командир одного з підрозділів вимагав хабар у солдата, який прагне звільнитися з лав ЗСУ через утримання трьох дітей. Суд визнав команду винним у корупції, що супроводжувалася вимаганням.

Відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру судових рішень, слідство встановило, що солдату резерву подається звіт про звільнення через необхідність переглядати трьох неповнолітніх дітей. Однак командир заперечив цей факт, стверджуючи, що солдат є біологічним батьком лише двох з них, і вимагав хабар у розмірі 17 500 гривень за свої "послуги".

На судовому засіданні командир частково визнав свою провину, стверджуючи, що ці гроші нібито були "штрафом" за вживання алкоголю солдатом.

Вирок суду приймає п'ять років ув'язнення з конфіскацією майна, крім житла. До набрання вироком законної сили командир перебуватиме під домашнім арештом у нічний час.

Раніше Politeka також писала про те, що у Запоріжжі засудили чоловіка, який отримав дві повістки під час мобілізації, проте уникав призову. На суді чоловік заявив, що він готовий сісти до в'язниці лиш би не вступати до ЗСУ. Про це йдеться у вироку Хортицького районного суду Запоріжжя. Відомо, що чоловік належить до організації "Свідки Єгови".

Читайте також:

Це смачніше, ніж окрошка: зірка "Мастер Шеф" дала простий рецепт холодного супу

Ідеальне поєднання: рецепт оригінального салату з морквою по-корейськи та грибами

Готуйте з різними начинками: простий рецепт галети від переможниці "Мастер Шеф" Глінської

Теги за темою
Суд Корупція
Джерело матеріала
loader
loader