Менше часу на знищення: Братчук зауважив особливість запуску ворожих "Шахедів"
Менше часу на знищення: Братчук зауважив особливість запуску ворожих "Шахедів"

Менше часу на знищення: Братчук зауважив особливість запуску ворожих "Шахедів"

В етері 24 Каналу речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук повідомив, що ворог змінює тактику атак дронами-камікадзе й намагається вигадувати щось нове.

"Без особливих деталей, щоб росіяни не розуміли, що ми знаємо, але одну з них можу відзначити. Зараз окупанти намагаються запускати частину "Шахедів" на досить низькій висоті. Це зменшує сектор обстрілу й відповідно залишається менше часу, щоб знищити його", – мовив Братчук.

Ворог не досягнув цілей

Ворог намагається атакувати насамперед критичну та енергетичну інфраструктуру. А також продовжує намагатися пробити нашу оборону портової та припортової інфраструктури не лише в Одесі, а в Ізмаїльському районі Одеської області.

На Миколаївщині та Дніпропетровщині українські військові ліквідували по одному ворожому безпілотнику, на Херсонщині – 3. 27 "Шахедів" цієї ночі збито на теренах морських воріт України – Одеського та Ізмаїльського районів. Ворог також намагався атакувати південь області.

Бойова робота високоефективна, адже якби навіть половина з цих 27 дронів долетіла до своїх цілей, то я думаю, що сьогодні ми б говорили зовсім про інші наслідки,
– зазначив речник Української добровольчої армії "Південь".

Найголовніше немає жертв. Однак через падіння уламків пошкоджені житлові будинкиу передмісті Одеси, Одеському та Ізмаїльському районах. Також уламки збитих дронів пошкодили автомобіль, присадибні ділянки.

Джерело матеріала
loader
loader