Стефанчук зустрівся з делегацією Конгресу США: говорили про F-16, додаткові ППО і ворожий терор. Фото
Стефанчук зустрівся з делегацією Конгресу США: говорили про F-16, додаткові ППО і ворожий терор. Фото

Стефанчук зустрівся з делегацією Конгресу США: говорили про F-16, додаткові ППО і ворожий терор. Фото

У суботу, 14 вересня, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів переговори делегацією Конгресу США. Під час зустрічі йшлося про винищувачі F-16, додаткові ППО та ворожий терор. 

Про це спікер парламенту повідомив у Facebook. Він вкотре підкреслив, що Україна високо цінує двопартійну і двопалатну підтримку Конгресу.

"Подякував Сполученим Штатам за безпрецедентну, всебічну і сталу допомогу, надану Україні для боротьби з російською агресією. Особливо за оборонну підтримку", – додав політик.

Стефанчук нагадав, що останніми тижнями Росія значно посилила свій терор, вбиваючи мирних людей, обстрілюючи та руйнуючи нашу критичну інфраструктуру, зокрема й цивільну.

"Тож окреслив нагальні потреби України. Передусім це додаткові системи ППО. Критично важливо для нас мати можливість завдавати удари американською зброєю по військових цілях на території РФ", – розповів Стефанчук.

Також під час зустрічі було обговорено важливість створення коаліції держав, які були б готові збивати російські ракети та БПЛА над територією України.

"Підняли також питання постачання додаткових літаків F-16, необхідність скорочення термінів підготовки та збільшення кількості місць для навчання українських пілотів та інженерів", – додав спікер ВРУ.

Стефанчук також зазначив, що окремо була приділена увага темі євроатлантичної інтеграції України.

"Членство в НАТО – стратегічна мета нашої держави. Українська армія воює зброєю НАТО, за стандартами та принципами НАТО. Членство України в Альянсі – гарантія безпеки України та всієї Європи на багато десятиліть уперед", – резюмував політик.

Напередодні стало відомо про те, що Сполучені Штати та Велика Британія надали Києвудозволи на удари далекобійними ракетами по об'єктах в тилу Росії, але офіційно це не оголосили про це. Розгортання такого озброєння має стати частиною плану, спрямованого на припинення російського вторгнення.

Нагадаємо, 11 вересня до Києва приїжджали з візитом керівник Держдепу США Ентоні Блінкен та голова МЗС Великої Британії Девід Леммі для участі в саміті Кримської платформи. За даними ЗМІ, під час зустрічі із президентом Володимиром Зеленським обидва дипломати нібито мали передати Україні дозвіл на застосування західної зброї для ударів по Росії.

Вас може зацікавити:Пройшов полон, де його обіцяли стратити: на Полтавщині попрощалися з полеглим підполковником Володимиром Артеменком. ФотоВас може зацікавити:"Хай заткнуться з тим "русскім Донбасом". Ніна Набока – про своє україномовне село на Донеччині, три шлюби та інтимні сцени в кіно

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader