У НАТО визнали, що зробили замало для того, щоб зупинити вторгнення Путіна
У НАТО визнали, що зробили замало для того, щоб зупинити вторгнення Путіна

У НАТО визнали, що зробили замало для того, щоб зупинити вторгнення Путіна

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг зробити більше для запобігання російському вторгненню в Україну. За його словами, надання Україні зброї могло б допомогти уникнути великомасштабної війни.

Про це він заявив в інтерв'ю Frankfurter Allgemeine Zeitung. Генсек пояснив, що страх перед Москвою завадив країнам НАТО зробити ці кроки.

"Зараз ми надаємо військову техніку для війни – тоді ми могли б надати військову техніку для запобігання війні", – сказав Столтенберг.

Столтенберг зазначив, що члени Альянсу не наважилися надати зброю, про яку просила Україна до початку вторгнення, через побоювання ескалації конфлікту з Росією.

Також він підкреслив, що закінчити війну можна лише шляхом переговорів.

"Щоб закінчити цю війну, на певному етапі доведеться знову вести діалог з Росією. Але він має базуватися на українській силі", – додав він.

Раніше командувач сил оборони Фінляндії генерал Янне Яаккола заявив, що не виключає ескалації військового конфлікту в Європі. На його думку, країну-агресора Росію ніщо не утримує від використання військової сили. Проте безпосередньо зараз для Фінляндії Москва не становить військової загрози.

Як повідомляв OBOZ.UA, російський диктатор Володимир Путін заявив, що дозвіл використовувати західну далекобійну зброю для ударів по території Росії "змінить природу конфлікту" і це буде розцінено як пряма участь країн НАТО у війні в Україні. Він пригрозив, що це викличе "відповідну реакцію" Москви.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader