Зеленський - конгресменам США: Кожна затримка військових пакетів має негативний наслідок на фронті
Зеленський - конгресменам США: Кожна затримка військових пакетів має негативний наслідок на фронті

Зеленський - конгресменам США: Кожна затримка військових пакетів має негативний наслідок на фронті

Кожне вчасне, швидке постачання військових пакетів для України має позитивний влив на фронті, а кожна затримка призводить до негативних наслідків.

Про це Володимир Зеленський сказав на зустрічі з делегацією конгресменів США, передає Укрінформ із посиланням на вечірнє звернення глави держави.

«Провів зустріч із делегацією конгресменів США. Важливо на всіх рівнях тримати партнерів повністю поінформованими щодо наших потреб, щодо наших позицій», - зауважив він.

Відео: ОП

За словами Зеленського, критично важливо, щоб усі - та особливо такі держави, як Сполучені Штати - дійсно оперативно реалізовували наші домовленості.

«Це має відчуватися на фронті. Кожна затримка з військовими пакетами має свій негативний наслідок на фронті. Кожне дійсно вчасне, швидке постачання має позитивний влив. Я поінформував конгресменів щодо поточної ситуації та щодо перспектив», - наголосив глава держави.

Як повідомив Офіс Президента, на зустрічі були присутні члени Палати представників Джим Коста, Джиммі Панетта, Салюд Карбахаль (Демократична партія) і Дон Бейкон (Республіканська партія), сенатор-республіканець від штату Огайо (2011–2023) Роб Портман, кандидат у конгресмени від Республіканської партії на виборах 2024 року Трой Даунінг.

Зеленський відзначив візит конгресменів до України: «Хочу подякувати Президенту та Конгресу США за двопартійну підтримку від самого початку цієї війни. Дякуємо за ухвалення дуже важливого законопроєкту в Конгресі. Сподіваюся, що все це надійде якомога швидше до України та посилить нашу армію. І вдячні всім американцям за підтримку нашої країни».

Глава держави нагадав, що найближчим часом планує особисто презентувати план перемоги України Президенту США Джозефу Байдену та кандидатам у Президенти від Республіканської та Демократичної партій.

«Під час зустрічі обговорили ключові напрями подальшої американської допомоги у сфері безпеки й оборони. Пріоритет – отримання додаткових систем ППО, ракет до них і дозволу на застосування далекобійної зброї по військових цілях РФ», - додали в ОП.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони США співпрацює з Конгресом, щоб не втратити фінансування, яке залишиться від 60-мільярдного пакету допомоги Україні після завершення фінансового року.

Фото: ОП

Теги за темою
Володимир Зеленський Зброя допомога
Джерело матеріала
loader
loader