Більшість електроенергії в Україні виробляється без викидів вуглецю: Галущенко про впровадження "зелених" технологій
Більшість електроенергії в Україні виробляється без викидів вуглецю: Галущенко про впровадження "зелених" технологій

Більшість електроенергії в Україні виробляється без викидів вуглецю: Галущенко про впровадження "зелених" технологій

Україна значно випереджає багато європейських країн за часткою декарбонізованої енергії, виробляючи більшість електроенергії без викидів вуглецю. Незважаючи на виклики війни, країна продовжує впроваджувати "зелені" технології та рухатися до енергетичної незалежності.

Про це розповів міністр енергетики України Герман Галущенко. "Цей показник перевищує результати багатьох європейських держав і демонструє вагомий крок України у напрямку "зеленої" трансформації", – зазначив Галущенко.

Україна послідовно впроваджує новітні технології у своїй енергетичній галузі, що дозволяє рухатися до мети стати енергонезалежною державою. Галущенко наголосив, що сучасні виклики вимагають пришвидшення процесів впровадження нових енергоефективних рішень.

Війна внесла корективи у плани енергетичної трансформації країни, змусивши Україну діяти набагато швидше, ніж це було заплановано. Попри постійні обстріли та руйнування інфраструктури, Україна продовжує рух у напрямку досягнення енергетичної незалежності та впровадження "зелених" технологій.

"Кроки, які інші країни робили у мирний час роками або навіть десятиліттями, ми маємо зробити дуже швидко. І я абсолютно впевнений у тому, що ми зможемо це зробити", – зазначив міністр.

Україна прагне максимально ефективно використовувати наявний потенціал відновлюваної енергетики та прискорити процеси переходу до повної декарбонізації. Сучасні технології, що впроваджуються у воєнний час, допомагають країні зміцнювати свою позицію на міжнародній арені як країни, що активно бореться з кліматичними змінами.

Галущенко підкреслив, що попри всі труднощі воєнного часу, український уряд продовжує працювати над створенням енергетичної системи, що буде стійкою до зовнішніх викликів та незалежною від зовнішніх факторів. Ця робота триває не лише в контексті внутрішніх реформ, але й у співпраці з міжнародними партнерами, які підтримують зусилля України у створенні "зеленої" енергетики.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, за найгіршого сценарію взимку світло в оселях українців може бути лише по 6 годин на добу. Втім якщо температура повітря триматиметься значно вище нуля, відключень електроенергії не буде.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader