Чай чи кава: який напій краще пити вранці
Чай чи кава: який напій краще пити вранці

Чай чи кава: який напій краще пити вранці

Цей вибір залежить від багатьох факторів. Якими є переваги кави та чаю вранці – читайте в матеріалі Тренди24.

Який напій краще пити вранці

Найпершою відмінністю кави та чаю є вміст кофеїну. У чашці кави міститься близько 96 міліграмів кофеїну, а в чашці чаю – 40. Тому чутливим до кофеїну людям уранці більше підійде саме чай, який, як показують дослідження науковців, також бадьорить.

Чай
Чай також може збадьорити вранці / Фото Pexels

Вживаючи чай, замість кави, організм отримує меншу кількість кофеїну. Для чутливих до нього людей це важливо й для якості сну. Адже надмірна кількість кофеїну в організмі викликає порушення режиму сну.

Кава та чай, а також червоне вино можуть впливати на колір зубної емалі. Проте дослідження вказують, що пігменти чаю з більшою ймовірністю можуть змінити відтінок зубів. Натомість якщо вживати каву, достатньо користуватися ополіскувачем, аби вона не впливала на колір емалі.

Кава
Кава менше впливає на колір зубної емалі, ніж чай / Фото Pexels

Також чай має заспокійливу дію. Дослідження австралійських та новозеландських вчених вказують, що чай може знизити на 37% ризики виникнення депресії.

Проте вибір ранкового напою є індивідуальним і він має базуватися на самопочутті й сприйнятті напоїв, особливо кофеїну, який він містить.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Джерело матеріала
loader
loader