Чим корисне манго: основні переваги для вашого здоров’я
Чим корисне манго: основні переваги для вашого здоров’я

Чим корисне манго: основні переваги для вашого здоров’я

Манго – це не лише смачний фрукт, а й справжнє джерело корисних речовин. На відміну від солодощів, воно природно солодке й багате на поживні елементи.

Однак, не всі знають, що манго може стати важливим постачальником одного з найнеобхідніших для організму вітамінів. Більше про це пише видання eatthis.com.

Дієтолог Кіран Кемпбелл зазначає, що споживання манго має багато переваг, проте основною з них є високий вміст вітаміну С. Отримати цей вітамін через манго – це один із способів зміцнити своє здоров’я.

Переваги вітаміну С

"Манго є чудовим джерелом поживних речовин, необхідних для забезпечення вашої щоденної норми. Наприклад, одна чашка манго містить 99 калорій, менше 1 грама жиру, 277 мг калію (7% добової норми), 2,6 г клітковини і аж 100% добової норми вітаміну С", – пояснює Кемпбелл.

За даними Міністерства сільського господарства США, у середньому одному манго може бути до 122 міліграмів вітаміну С, при тому що щоденна потреба в цьому вітаміні становить від 75 до 90 міліграмів. Для порівняння, апельсини, які часто вживають для отримання вітаміну С, містять лише близько 82 міліграмів на фрукт.

Отримуючи вітамін С з манго, ви робите внесок у своє здоров’я різними способами. За словами дієтолога Рейчел Файн, споживання цього вітаміну може полегшити симптоми застуди та прискорити одужання. Крім того, він покращує засвоєння заліза, особливо якщо їсти продукти з обох елементів одночасно. Наприклад, сушене манго можна додати до суміші з горіхами та насінням, багатими на залізо.

Вітамін С також позитивно впливає на стан серця, очей і кишківника, сприяє виробленню колагену та є потужним антиоксидантом, який може допомогти у профілактиці захворювань. Недостатність цього вітаміну може призвести до втоми, погіршення настрою та проблем зі шкірою.

Інші переваги манго

Окрім вітаміну С, манго містить чимало інших важливих елементів. Кемпбелл зазначає: "Манго забезпечує організм не лише вітаміном С, але й калієм та клітковиною, при цьому не містить натрію, насичених жирів, холестерину чи доданого цукру. Це справжнє джерело поживних речовин, яке чудово впишеться у будь-яку дієту".

Раніше OBOZ.UA розповідав,як навчитися здорово харчуватися.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader