Чим корисне манго: основні переваги для вашого здоров’я
Чим корисне манго: основні переваги для вашого здоров’я

Чим корисне манго: основні переваги для вашого здоров’я

Манго – це не лише смачний фрукт, а й справжнє джерело корисних речовин. На відміну від солодощів, воно природно солодке й багате на поживні елементи.

Однак, не всі знають, що манго може стати важливим постачальником одного з найнеобхідніших для організму вітамінів. Більше про це пише видання eatthis.com.

Дієтолог Кіран Кемпбелл зазначає, що споживання манго має багато переваг, проте основною з них є високий вміст вітаміну С. Отримати цей вітамін через манго – це один із способів зміцнити своє здоров’я.

Переваги вітаміну С

"Манго є чудовим джерелом поживних речовин, необхідних для забезпечення вашої щоденної норми. Наприклад, одна чашка манго містить 99 калорій, менше 1 грама жиру, 277 мг калію (7% добової норми), 2,6 г клітковини і аж 100% добової норми вітаміну С", – пояснює Кемпбелл.

За даними Міністерства сільського господарства США, у середньому одному манго може бути до 122 міліграмів вітаміну С, при тому що щоденна потреба в цьому вітаміні становить від 75 до 90 міліграмів. Для порівняння, апельсини, які часто вживають для отримання вітаміну С, містять лише близько 82 міліграмів на фрукт.

Отримуючи вітамін С з манго, ви робите внесок у своє здоров’я різними способами. За словами дієтолога Рейчел Файн, споживання цього вітаміну може полегшити симптоми застуди та прискорити одужання. Крім того, він покращує засвоєння заліза, особливо якщо їсти продукти з обох елементів одночасно. Наприклад, сушене манго можна додати до суміші з горіхами та насінням, багатими на залізо.

Вітамін С також позитивно впливає на стан серця, очей і кишківника, сприяє виробленню колагену та є потужним антиоксидантом, який може допомогти у профілактиці захворювань. Недостатність цього вітаміну може призвести до втоми, погіршення настрою та проблем зі шкірою.

Інші переваги манго

Окрім вітаміну С, манго містить чимало інших важливих елементів. Кемпбелл зазначає: "Манго забезпечує організм не лише вітаміном С, але й калієм та клітковиною, при цьому не містить натрію, насичених жирів, холестерину чи доданого цукру. Це справжнє джерело поживних речовин, яке чудово впишеться у будь-яку дієту".

Раніше OBOZ.UA розповідав,як навчитися здорово харчуватися.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader