Як фісташки допомагають худнути: думка експертів
Як фісташки допомагають худнути: думка експертів

Як фісташки допомагають худнути: думка експертів

Клітковина – це справжня чарівниця для організму. Вона не тільки допомагає утримувати здорову вагу, але й знижує ризик серцево-судинних захворювань, діабету, підвищеного рівня холестерину та деяких видів раку, згідно з даними клініки Майо.

Найбільша користь від клітковини полягає у тому, що вона сприяє регулярному травленню. Саме тому дієтологи радять дізнатися, який продукт з високим вмістом клітковини допоможе у боротьбі із зайвою вагою. Про це пише видання eatthis.com.

Фахівці рекомендують включати до раціону такі продукти, як темні боби, жолуді, насіння чіа, гранати, яблука, сушений інжир та консервований гарбуз. Але який з них буде найкращим для схуднення? Дієтологи Лакатос Шеймс та Ліссі Лакатос, відомі як The Nutrition Twins, поділилися своєю думкою.

Яка їжа з високим вмістом клітковини найкраща для схуднення?

На думку The Nutrition Twins, фісташки – це продукт номер один для тих, хто прагне схуднути, оскільки вони поєднують у собі клітковину та білок. "Для зниження ваги важливо отримувати і клітковину, і білок. Багато продуктів містять лише одну з цих речовин, але рідко обидві. Фісташки ж надають їх разом. Вони допомагають тримати почуття насиченості, щоб ви не переїдали", – пояснюють дієтологи.

Чашка фісташок (123 грами) містить 13 грамів клітковини та 25 грамів білка, що робить їх ідеальним продуктом для схуднення.

"Ще одним важливим аспектом схуднення є стабілізація рівня цукру в крові, а комбінація клітковини та білка допомагає уникнути різких коливань енергії, які можуть провокувати вивільнення кортизолу – гормону, що сприяє накопиченню жиру на животі. Стабільний рівень цукру також зменшує потяг до солодощів, оскільки організм не відчуває різких стрибків енергії", — додають The Nutrition Twins.

Як додати фісташки до свого раціону?

The Nutrition Twins поділилися кількома простими способами включення фісташок у повсякденне харчування:

З сиром

Якщо ви любите сир та фрукти, спробуйте додати до страви фісташки, гранати та чорницю. Це чудовий варіант для сніданку або обіду, багатий на антиоксиданти.

З йогуртом, вівсянкою або салатом

Прикрасьте грецький йогурт фісташками, або додайте їх до вівсянки, салатів чи навіть макаронів для приємного хрускоту.

Додайте до смузі

Якщо ви ще не пробували додавати фісташки до смузі, це чудова можливість. Змішайте їх з грецьким йогуртом, замороженими ягодами та протеїновим порошком для смачного та корисного перекусу.

Їжте як перекус

Створюючи домашню суміш для перекусів, використовуйте сухофрукти, попкорн та фісташки для поживного і енергійного міксу.

Використовуйте як паніровку для риби чи курки

Фісташки можуть стати чудовою паніровкою для рибних або курячих страв. Вони також можуть зробити хумус ще смачнішим.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як приготувати смузі для схуднення.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader