Іванішвілі заявив, що Грузії треба перепросити осетинів за війну 2008 року
Іванішвілі заявив, що Грузії треба перепросити осетинів за війну 2008 року

Іванішвілі заявив, що Грузії треба перепросити осетинів за війну 2008 року

Засновник і голова партії "Грузинська мрія" Бідзіна Іванішвілі заявив, що Грузії необхідно "знайти в собі сили і вибачитися" перед осетинами за війну 2008 року, яку розв'язала Росія. Політик видав, що саме партія "Національний рух" у 2008 році нібито "огорнула в полум'ї вогню осетинських сестер та братів".

Також він пообіцяв покарати винних у руйнуванні грузинсько-осетинського братства. Про це Іванішвілі заявив на передвиборчій зустрічі в Горі, повідомляє "Эхо Кавказа".

Проросійський політик заявив, що після парламентських виборів 26 жовтня Грузія буде зобов'язана знайти в собі сили принести вибачення осетинам за війну 2008 року.

"Я впевнений, що братовбивче протистояння, яке вороги Грузії розв'язали для наших народів, закінчиться саме історичним взаємним прощенням та щирим примиренням", – сказав Іванішвілі.

Також політик додав, що його партії "Грузинська мрія" потрібна конституційна більшість у парламенті для поправок, пов'язаних із територіальною цілісністю. Він також згадав "коректну позицію щодо Росії".

"12 років тому, виступаючи перед вами, я наголошував, що євроінтеграція – це наш стратегічний вибір, однак ми не могли обирати сусідів і тому паралельно євроінтеграції ми мали зайняти принципову, але коректну позицію щодо Росії", – заявив Іванішвілі.

Нагадаємо, парламентські вибори в Грузії, згідно з указом чинного президента країни Саломе Зурабішвілі, відбудуться 26 жовтня. За визначенням глави держави, "йдеться про порятунок майбутнього країни".

Як повідомляв OBOZ.UA, правляча в Грузії партія вже звинуватила колишнього президента країни Саакашвілі у провокуванні війни Росії проти Грузії у 2008 році. Також вона намагається покласти на політика провину за окупацію Кремлем Абхазії та Південної Осетії (нібито за наказом невказаних "зовнішніх суб'єктів").

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader