Секрет молодості: що відбувається з вашою шкірою, якщо ви щодня п’єте воду
Секрет молодості: що відбувається з вашою шкірою, якщо ви щодня п’єте воду

Секрет молодості: що відбувається з вашою шкірою, якщо ви щодня п’єте воду

Щоденне вживання води має значний вплив на ваше тіло. Вода додає енергії, покращує концентрацію, підтримує метаболізм і навіть сприяє зниженню апетиту. Також вона позитивно впливає на настрій.

Але чи знали ви, що вода здатна поліпшити стан вашої шкіри та зробити вас молодшими на вигляд? Видання eatthis.com опублікувало кілька причин, чому важливо пити воду для здоров’я шкіри.

Шкіра залишається зволоженою

Шкіра потребує достатнього рівня зволоження, щоб працювати на повну силу. Як зазначено в дослідженні, опублікованому Школою медицини та громадського здоров'я Університету Вісконсін-Медісон, нестача води може спричинити сухість шкіри та лущення.

Зморшки стають менш вираженими

Доктор-дерматолог Стівен Делідука зазначив, що вода відіграє важливу роль у зменшенні зморшок і пор. Без достатнього споживання рідини шкіра стає тьмяною, і це сприяє утворенню зморшок, оскільки суха шкіра більш схильна до їх появи.

Шкіра виглядає молодшою

За словами Делідуки, належне зволоження допомагає шкірі стати більш пружною, що підвищує її еластичність. Завдяки цьому ваша шкіра виглядатиме молодше, а також буде менш схильною до появи тріщин та плям. Окрім вживання води, можна також звернути увагу на харчові звички, що покращують еластичність шкіри.

Зволоження ззовні теж важливе

Хоча вода зволожує тіло зсередини, цього недостатньо для повного зволоження шкіри. Прийом душу та використання відповідних засобів також важливі для підтримки вологи. Mayoclinic рекомендує уникати гарячого душу і продуктів зі спиртом, ароматизаторами, ретиноїдами чи альфа-гідроксикислотами. Натомість обирайте м'які засоби та наносьте зволожуючий крем одразу після купання або навіть після миття рук. Сонцезахисний крем влітку чи рукавички взимку також допоможуть підтримати шкіру в гарному стані.

Не забувайте про достатню кількість води щодня

Для здоров’я шкіри та організму в цілому важливо щодня пити достатню кількість води. Для розрахунку необхідного об’єму просто поділіть свою вагу навпіл – це буде цільова кількість склянок води на день. Наприклад, при вазі понад 65 кг потрібно споживати приблизно 9 склянок води. Але пам’ятайте, що надлишок рідини теж може мати негативні наслідки.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як визначити, чи достатньо ви п'єте води. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader