Що потрапить під удар Storm Shadow у Росії: ЗМІ опублікували мапу
Що потрапить під удар Storm Shadow у Росії: ЗМІ опублікували мапу

Що потрапить під удар Storm Shadow у Росії: ЗМІ опублікували мапу

Все ж таки Storm Shadow охоплюватимуть менше цілей, ніж американські ATACMS.

Поки на британського премʼєра Кіра Стармера тиснуть, щоби той дозволив ЗСУ бути по РосіїStorm Shadow, The Times опублікував мапу імовірних цілей цих крилатих ракет в Росії.

Згідно з зображеним, ракети охоплюватимуть радіус ближнього прикордоння і навіть військові обʼєкти росіян під Москвою.

Загалом, у радіус дії Storm Shadow потрапляють 14 аеродромів і аеропортів, один НПЗ і штаб Південного військового округу в Ростові-на-Дону.

Вказується, що Storm Shadow все ж таки мають менше охоплення, ніж, до прикладу, ATACMS, і — відповідно — обмеженішу кількість цілей для уражень.

Що потрапить під удар Storm Shadow у Росії: ЗМІ опублікували мапу
Куди битимуть Storm Shadow - мапа цілей ЗСУ / Фото: The Times

Дальні удари ЗСУ по Росії - головне

Україна вже тривалий час просить США і Європу дозволити їй завдавати глибоких ударів по країні-агресорці Росії наявними західними засобами далекобійного ураження.

Питання зрушило з місця тільки недавно. У пʼятницю, 13 вересня, глава США Джо Байден обговорив з премʼєром Британії Кіром Стармером таку можливість — але тільки дозвіл на удари крилатими ракетами Storm Shadow.

Вашингтон все ще сумнівається, що удари по території Росії ракетами ATACMS змінять хід боїв, крім того, чиновників зупиняє страх перед "ескалацією" і обмежені запаси балістики у самих Штатах.

А проте Білий дім попросив у Києва надати докладний "план перемоги", щоб ухвалити остаточне рішення. У нього, за чутками ЗМІ, нібито ввійде пропозиція ОП "локально" заморозити бої на передовій.

Що таке The Times?

The Times - впливова щоденна британська газета, одна з найстаріших у світі. Заснована у 1785 році Джоном Волтером. Власником газети є корпорація News Corporation на чолі з Рупертом Мердоком. Історично вважається консервативною газетою, однак у 2001 та 2005 роках підтримала Лейбористську партію під час виборів. Від часу заснування, протягом 219 років друкувалася у широкому форматі, але у 2004 році перейшла на компактний формат з наміром поширити свій вплив на молодшу аудиторію, пише Вікіпедія.

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело матеріала
loader
loader