Шольц різко відкинув удари німецькою зброєю по РФ
Шольц різко відкинув удари німецькою зброєю по РФ

Шольц різко відкинув удари німецькою зброєю по РФ

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре висловив свою позицію щодо використання західної зброї для ударів по території Росії.

Про це пише Welt .

Під час зустрічі з громадянами в німецькому місті Пренцлау землі Бранденбург він підтвердив свою непохитну позицію про те, що Німеччина не дасть дозволу на використання своєї зброї дальньої дії для атак на цілі, що знаходяться в глибині російської території.

"Це залишається в силі. Саме тому я дотримуватимуся своєї позиції, навіть якщо інші країни вирішать інакше... Я не робитиму цього, тому що вважаю, що це проблема", - заявив Шольц.

Цікаво, що Шольц також прокоментував нещодавні повідомлення про можливий перегляд США своєї політики щодо використання американської зброї для ударів по Росії. Він закликав до обережності в інтерпретації таких новин, натякнувши, що не всі припущення можна вважати достовірними.

Незважаючи на жорстку позицію щодо ударів по російській території, Шольц запевнив, що Німеччина продовжить надавати військову підтримку Україні. Він наголосив на важливості цієї допомоги. Канцлер пояснив, що вона необхідна для того, щоб не допустити падіння країни, що зазнала вторгнення, і запобігти "успіху кричущого порушення правил у Європі".

Нагадаємо, раніше прещилент США Джо Байден та прем'єр-міністр Великобританії Кір Стармер обговорили дозвіл на удари по Росії.

Джерело матеріала
loader
loader