Частування просте, але завдяки поєднанню продуктів смак вийде незвичайним і точно нагадає піцу, ділиться в інстаграмі кулінар і фудблогер «Anny cooking».
Інгредієнти на 12 мафінів:
- 2 яйця
- 5 ст. ложок рослинної олії
- 1 ст. ложка томатної пасти
- 200 мл кефіру
- 250 г борошна
- 3 г соди
- 5 г розпушувача тіста
- 1 год. ложка цукру
- 1/3 ч. ложки соли
- Спеції: італійські трави, орегано, паприка, гранульований часник та інші до смаку
- Начинка: 100 г твердого сиру, 1/2 болгарського перцю, 100 г шинки або ковбаси
Приготування:
У глибокій мисці збийте яйця з сіллю, цукром, спеціями, кефіром, томатною пастою та олією до однорідної маси. В окремій мисці просійте борошно, соду та розпушувач. Поступово додайте цю суміш яєчну масу, перемішуючи до отримання однорідного тіста.
Наріжте шинку та болгарський перець невеликими кубиками. Натріть твердий сир на великій тертці.
Акуратно вмішайте нарізану шинку та болгарський перець у тісто. Залишіть трохи тертого сиру для посипання зверху маффінів.
Підготуйте форму для мафінів, постеливши в комірки паперові вкладиші. Наповніть кожну форму 1 повною столовою ложкою тіста. Посипте сиром, що залишився зверху. Розігрійте духовку до 185 °C.
Випікайте мафіни за цієї температури близько 25 хвилин. Дайте маффін трохи охолонути перед тим, як витягти їх з форми. Подавайте теплими або за кімнатної температури.
Останні новини України:
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Майстер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.
Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.