5 правил під час прання пуховика: порушувати їх ніколи не можна
5 правил під час прання пуховика: порушувати їх ніколи не можна

5 правил під час прання пуховика: порушувати їх ніколи не можна

Звісно ж, ви вже знаєте, що замочувати пуховик не варто, а прати потрібно тільки на щадному режимі. Втім, це ще далеко не всі умови, яких вам потрібно дотриматися, аби річ стала чистою, але не отримала пошкоджень.

Візьміть м'ячики для тенісу

Для того, щоб пух в куртці не збився, потрібно додати у барабан з вашою річчю кілька тенісних м'ячиків – на один пуховик знадобиться 3 – 4 кульки. Так ви краще виперете внутрішнє наповнення та не дасте пуху перетворитися у ком.

Якщо м'ячиків немає, тоді у господарському відділі магазину ви можете знайти спеціальні м'ячики для прання пухових виробів – але вони практично нічим не відрізняються від простіших засобів.

Програма для прання

Якщо у вашій пральній машині є спеціальна програма для пуху, це може суттєво спростити життя. Втім, у більшості звичайних моделей ви її, на жаль, не знайдете, тож потрібно просто підібрати відповідний варіант. Ви можете обрати делікатне чи ручне прання, а температура не має перевищувати 30 градусів. Експериментувати тут дуже не рекомендують.

Пральна машина
Пральну машинку потрібно налаштувати / Фото Pexels

Полоскання

Одного полоскання для такого виробу може не вистачити, тож радять встановити подвійне. Так весь мийний засіб точно виведеться і з тканини, і з пуху всередині. А з очищенням потрібно бути дуже уважними: надлишок засобу для прання може не тільки залишити розводи на тканині, але й призвести до збивання пуху.

Кількість речей

Можливо, вам здається, що прати кілька курток водночас – це і зручно, і економно. Втім, це може суттєво вплинути на якість цього прання, і не в кращий бік. Тож переконайтеся, що ви кладете у барабан пральної машини тільки одну пухову куртку за раз.

Покладіть рушник

А ось що полегшить прання та покращить його якість – це рушник. Навіщо його класти до машинки разом з пуховиком? Річ у тому, що якщо ваша куртка досить велика, вона може почати роздуватися в процесі прання, і наявність рушника допоможе уникнути цієї проблеми.

Втім, вам спершу потрібно переконатися, що цей рушник не линятиме.

Джерело матеріала
loader
loader