Чи можна пити розчинну каву щодня: які корисні властивості має цей напій для організму
Чи можна пити розчинну каву щодня: які корисні властивості має цей напій для організму

Чи можна пити розчинну каву щодня: які корисні властивості має цей напій для організму

Якщо ви любите щодня пити розчинну каву, ця інформація буде для вас корисною.

Головна перевага розчинної кави в тому, що її можна швидко приготувати. Буквально за лічені хвилини ви отримуєте філіжанку ароматного напою і можете ним насолоджуватися.

Проте, експерти стверджують, що такий напій не завжди корисний для нашого здоров'я.

Як виготовляють розчинну каву

У цьому процесі кавові зерна піддаються обсмаженню, а пізніше подрібнюються. Потім суміш варять, далі висушують під високим тиском. Саме після такого виходять гранули, які пізніше ми заливаємо кип'ятком.

Тривале виварювання різко знижує концентрацію хімічних сполук, але й корисних речовин стає значно менше. Тому розчинна кава має не такий позитивний вплив на людський організм, як інші види цього напою.

Розчинна кава: користь

В розчинній каві, яку можна заварити за лічені хвилини, просто заливши кип'ятком, зберігається мінімальна кількість кафестолу (до прикладу, в каві, яка була приготовлена в турці, його більше в кілька разів). Ця речовина призводить до утворення бляшок в судинах.

Тобто, теоретично, розчинна кава корисніша за ту, що була приготовлена в турці. 

Хоча вміст кофеїну й менше, ніж в зерновій каві, проте цей ароматний напій також допомагає залишатися бадьорим та енергійним певний час.

Шкода розчинної кави

Тут все залежить від того, наскільки якісний продукт ви вживаєте, а також, як часто ви п'єте каву.

Однак, було виявлено, що розчинна кава психологічну залежність викликає швидше за зернову. Через постійне вживання нервова система "розхитується", а тому включитися в роботу після філіжанки ароматного напою стає все важче. Звідси з'являються безсоння, дратівливість, нервозність.

Додатково будь-яка кава підвищує артеріальний тиск, через що сильно страждає серцево-судинна система. Справа в тому, що у розчинній каві є хлорогенова кислота. Вона може призвести до певних хвороб серця і навіть стати причиною інфаркту. Кофеїн додатково вимиває такий потрібен нашим кісткам кальцій. 

Розчинна кава сильно б'є по стінках шлунку та слизовій оболочці. Саме тому розвиваються виразка, підвищена кислотність, гастрит. 

Джерело матеріала
loader