Чотири ключові функції Android, яких бракує iPhone
Чотири ключові функції Android, яких бракує iPhone

Чотири ключові функції Android, яких бракує iPhone

Минуло вже 17 років відтоді, як Apple представила свій перший iPhone, і дотепер цей смартфон має попит у споживачів по всьому світу. Шанувальники серії передусім цінують його преміальність — як зовнішню (дизайн), так і внутрішню (апаратне забезпечення).

Проте, попри досконале оснащення, існують певні функції, які Apple не впроваджує. Жодна з них не є вирішальною, особливо для користувачів, які вже звикли до iPhone, але всі вони наявні (принаймні по одній) у пристроях на базі Android. І хоча в лінійці iPhone 16 з’явилися деякі корисні оновлення, зазначені нижче аспекти Apple й далі ігнорує. Причини цього досліджували журналісти видання Tech Advisor.

Швидка зарядка
Останніми роками Apple послідовно вдосконалювала час автономної роботи своїх пристроїв і нині пропонує телефони, здатні комфортно функціонувати на одному заряді понад добу.

Проте підхід компанії до заряджання залишається незмінним. Потужність зарядних пристроїв усіх моделей iPhone 16 обмежена лише 25 Вт, за умови використання сумісного адаптера.

Серед виробників Android також є прихильники помірної зарядки: телефони Samsung не перевищують 45 Вт, а Google — не більше 37 Вт. Однак коли OnePlus 12 пропонує 100 Вт, а Xiaomi 14 Ultra — 90 Вт дротової зарядки, ігнорувати таку повільну зарядку стає дедалі складніше.

Очевидно, що Apple турбується про вплив швидкої зарядки на стан акумулятора в довготривалій перспективі, але компанія могла б дещо збільшити швидкість без негативних наслідків.

Підекранний сканер відбитків пальців
2017 року Apple відмовилася від фізичного сенсора відбитків пальців на користь Face ID в iPhone X, що було виваженим рішенням. Це дало змогу збільшити розмір екрана (за винятком вирізу), не жертвуючи зручністю та безпекою біометричного розблокування.

Проте через сім років Apple досі не запропонувала альтернативи, попри те, що сканери під екраном існують уже кілька років. Хоча багато телефонів на базі Android і далі використовують оптичні датчики, ультразвукові версії в таких пристроях, як Samsung Galaxy S24 Ultra і Google Pixel 9 Pro XL, працюють значно швидше та надійніше.

Компанії Honor і Google також представили методи розблокування за обличчям, які є достатньо безпечними для входу в банківські застосунки або підтвердження платежів. Натомість Apple, схоже, не планує створювати нову версію Face ID чи альтернативний варіант.

Підтримка стилуса
На презентації першого iPhone Стів Джобс різко критикував стилус, заявивши, що він «нікому не потрібен». Однак 2015 року Apple все ж випустила власний стилус. Він дещо відрізнявся від базових версій, про які говорив Джобс, пропонуючи чутливість до натискання і розпізнавання нахилу.

Відтоді з’явилося кілька версій Apple Pencil, але вони сумісні лише з iPad. Попри наявність сенсорного екрана, жоден з Apple Pencil не сумісний з iPhone.

Проте версія Apple Pencil для телефонів мала б сенс, особливо для флагманської моделі iPhone 16 Pro Max. Стилус міг би працювати за аналогією з Galaxy S24 Ultra, надійно закріплюючись у телефоні та миттєво підключаючись до пристрою щоразу, коли користувач його дістає.

Екран із високою частотою оновлення (у базовій і Plus версіях)
Майже через чотири роки після того, як Razer Phone став першим телефоном із дисплеєм з високою частотою оновлення, Apple нарешті впровадила цю функцію 2021 року. Обидва iPhone 13 Pro і 13 Pro Max оснащені екранами з частотою 120 Гц, як і всі подальші моделі iPhone версій Pro і Pro Max.

На жаль, усі інші телефони, випущені Apple відтоді, залишилися з екранами з частотою 60 Гц. Навіть для пересічного користувача це означає, що дисплей помітно менш плавний і чутливий, особливо під час прокручування або в іграх.

У випадку з пристроями iPhone 16 ви заплатите значно більше коштів за дисплей, який технічно поступається багатьом бюджетним телефонам.

Хоча відсутність згаданих вище функцій може розчаровувати, це навряд чи завадить телефонам iPhone 16 залишатися серед найкращих новинок на ринку. У цій лінійці з’явиться багато функцій, на які з нетерпінням очікують користувачі, а одна з них, за неофіційною інформацією, невдовзі може з’явитися і на пристроях з операційною системою Android.

Джерело матеріала
loader
loader