"Карбонара" – популярна вишукана паста, яку подають майже у кожному ресторані. І ви дуже легко зробите її в домашніх умовах. Знадобиться лише декілька простих компонентів.
Ідея приготування смачної пасти "Карбонари" опублікована на сторінці кулінарки Ольги Рябенко (olga_riabenko) в Instagram. Підійдуть звичайні магазинні спагеті.
Інгредієнти:
- бекон – 200 г
- паста – 250 г
- жовтки – 6 шт.
- перець мелений, сіль – за смаком
- пармезан – 150 г
- вода з пасти – 100 мл. (регулювати за смаком)
Спосіб приготування:
1. Пасту відварити у підсоленій воді. Час дивіться на упакуванні.
2. Бекон нарізати смужками.
3. Обсмажити до хрусткого стану.
4. Відділити жовтки від білків.
5. Додати чорний мелений перець, сіль та частину пармезану натертого на дрібній тертці.
6. До обсмаженого бекону додати готову пасту, воду з пасти та залишок пармезану.
7. Все перемішати.
8. Зняти з вогню і додати жовткову суміш. Все ретельно перемішати.
9. Прикрасити беконом та пармезаном.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Паста з томатами і часником
- Паста з морепродуктами
- Паста з морепродуктами та сиром