Такий плов у Туреччині називають Meyhane Pilaf. И найчастіше подають із куркою.
Ця страва, як вважається, виникла у регіоні Газіантеп, готується шляхом додавання нарізаного кубиками м’яса або фаршу до плову з булгуром. Також видно, що його готують з нутом або баклажанами, а також з м’ясом. Рецептом поділились на сайті Nefis Yemek Tarifleri.
Плов з булгуру з помідорами
Інгредієнти:
- 2 склянки булгуру;
- олія — 4 ст. л.;
- 3 склянки гарячої води;
- 1 цибулина середнього розміру;
- 2 зелених перця;
- 1 червоний перець;
- 1 помідор середнього розміру або 8 помідорів черрі;
- 1 столова ложка томатної пасти;
- Сіль, чорний перець, пластівці червоного перцю, кумин.
Обсмажуємо на олії нарізану цибулю. Потім додаємо нарізані кільцями зелений і червоний перець і обсмажуємо їх. Потім додаємо томатну пасту, сіль, чорний перець, перець чилі і кумин і обсмажуємо кілька хвилин. Додаємо нарізані нами помідори і перемішуємо, не подрібнюючи.
Потім додайте промитий булгур і знову перемішайте. Додаємо 3 склянки гарячої води, перемішуємо, закриваємо каструлю і варимо спочатку на сильному, а потім на середньому вогні, поки булгур не стане м’яким. Вимкніть плиту, накрийте паперовим рушником і дайте відпочити приблизно 10 хвилин. Перемішайте плов після того, як він постоїть та відпочине і подавайте.
Можна подати м'ясні фрикадельки, смажену курку, або овочеве рагу.
Читайте також:
Банош с грибами и шкварками: рецепт сытного блюда для всей семьи
Что сделать с остатками каши: рецепты вкусных блюд
Самый вкусный узбекский плов – рецепт для мультиварки