Італія надішле Україні другу батарею ППО SAMP/T: що відомо
Італія надішле Україні другу батарею ППО SAMP/T: що відомо

Італія надішле Україні другу батарею ППО SAMP/T: що відомо

Італія найближчим часом надішле в Україну другу батарею протиповітряної оборони SAMP/T для захисту мирних жителів. Рішення про її передачу було ухвалене ще в червні 2024 року.

Італійський міністр закордонних справ Антоніо Таяні анонсував швидку поставку в інтерв'ю Corriere della Sera. Конкретного терміну він не назвав.

"Ми надали Києву беззастережну допомогу: військову, громадянську, фінансову. Наразі ми збираємося відправити другу батарею SAMP/T для захисту населення України", – сказав керівник МЗС.

За його словами, Україна не вимагала більше, ніж Італія вже надає. Також міністр висловив сподівання, що до кінця року вдасться організувати "серйозну мирну конференцію". Він вважає, що в цьому питанні фундаментальне значення матиме співпраця Китаю.

Нагадаємо: у червні Антоніо Таяні підтверджував плани посилити ЗСУ додатковою батареєю зенітного ракетного комплексу SAMP/T, здатного перехоплювати балістичні ракети.

"Ми надішлемо SAMP/T, систему протиповітряної оборони, тобто захисту, про яку нас просила Україна", – говорив тоді дипломат.

Як раніше повідомляв OBOZ.UA, в Італії набирає обертів дипломатичний скандал: у низці міст країни з'явилися сотні бордів із написами "Росія нам не ворог" і вимогою зупинити підтримку України. На це відреагували в посольстві України в Римі. Дипломати закликали італійську владу покласти край кампанії з реабілітації іміджу держави-агресора.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader