"Ціни злетіли в три рази". В Україні повідомили про різкий стрибок цін на оренду житла у великому місті: що каже статистика
"Ціни злетіли в три рази". В Україні повідомили про різкий стрибок цін на оренду житла у великому місті: що каже статистика

"Ціни злетіли в три рази". В Україні повідомили про різкий стрибок цін на оренду житла у великому місті: що каже статистика

У мережі повідомляють, що на тлі напливу внутрішніх переселенців із міст, де зараз ведуться активні бойові дії (зокрема, з Покровська) у Дніпрі різко злетіла вартість оренди квартир. За заявами, ціни зросли у 2-3 рази. Втім, не виключено, що йдеться про якісь певні окремі пропозиції, адже загальна статистика не підтверджує цих даних.

"Люди поїхали з Покровська, Мирнограда, Добропілля тікати від війни. Перше і найближче місто це Дніпро і більша частина залишається там. Ціни на аренду на житло взлетіли в два в три рази. Ріелтори ведуть себе як богі олімпу і розмовляють теж так з людьми", – повідомив у X (екс-Twitter) користувач Ватний Дрезден.

У мережі повідомляють, що у Дніпрі різко зросла вартість оренди квартир

При цьому він наголосив: низькоякісні квартири, які раніше пропонувалися в оренду по 6-8 тис. грн, "зараз коштують 12-14 тис.". При цьому власники нібито виставляють додаткові умови – "без дітей та домашніх тварин".

Стверджується, що зростання вартості оренди пов'язане з напливом ВПО зокрема, з Покровська.

Проте, не виключено, що йдеться про конкретні пропозиції – і масштабного стрибка цін на оренду житла у Дніпрі не сталося. Про що, зокрема, повідомляють інші користувачі соцмережі.

"Час від часу починають розганяти ось цю дурню про Дніпро. Дуже багато квартир стоять пусті. Пропозиція значно перевищує попит. Ніякого масового "взлетіли в два рази" – немає", – повідомив один із користувачів.

Інші користувачі соцмережі заперечують зростання цін на оренду житла у Дніпрі

"Ви не праві. ... Квартири є на різну суму аренди", – зазначив інший користувач.

"Я з Дніпра,це буквально і до війни одне з найдорожчих міст України, де була нерухомість по вартості як у Києві. Ніяких в 2-3 рази підвищення не було, але є ринковий ажіотаж та поправка на інфляцію. В поганому районі за 5-7 тис. грн можна знайти. З нормальним ремонтом – від 10 тис.", – зазначили в X.

Слова цих користувачів соцмережі підтверджують дані профільних ресурсів. Так, за даними lun.ua:

  • У серпні 1-кімнатні квартири у Дніпрі здавали в оренду в середньому по 11 000 грн, а 2-кімнатні – по 16 000 грн.
У серпні 1-кімнатні квартири у Дніпрі здавали в оренду в середньому по 11 000 грн.
  • У вересні середня ціна 1-кімнатних квартир складає 10 970 грн, 2-кімнатних – 14 190 грн. Тобто, ціни навіть знизились.
Ціни на оренду квартир у вересні

А за даними M2bomber, у середині вересня 1-кімнатні квартири у Дніпрі найчастіше здають по 8 000 грн – 28,6% оголошень саме з такою ціною. Також часто зустрічається ціна 7 200 грн – 21,4%.

У середині вересня 1-кімнатні квартири у Дніпрі найчастіше здають по 8 000 грн.

Проте однозначно заперечувати зародження нового тренду щодо підвищення вартості оренди квартир у місті, все ж, не можна. Як, втім, і стверджувати, що можливі стрибки цін від окремих власників житла відображають ситуацію в місті загалом.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві ж за останні 6 місяців подорожчала оренда житла. Зростання цін склало майже 8 656 грн – із середніх 16 064 до 24 720 грн, або одразу 53,88% (враховується вартість всього житла, виставленого на ринок, без урахування, зокрема, кількості кімнат).

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader