У Зеленського розкрили ключовий пункт плану перемоги України
У Зеленського розкрили ключовий пункт плану перемоги України

У Зеленського розкрили ключовий пункт плану перемоги України

Радник глави Офісу президента Сергій Лещенко назвав ключовий пункт плану перемоги України.

Як передає "Хвиля", про це він повідомив він в ефірі інформаційного телемарафону, пише Главред.

Лещенко прокоментував питання щодо плану перемоги України у війні, який президент Володимир Зеленський представить у ході свого візиту до Вашингтона.

За його словами, ключовим елементом української перемоги є дозвіл партнерів завдавати далекобійних ударів по РФ.

При цьому радник голови ОП наголосив, що такий дозвіл, який має надати президент США Джо Байден, буде обговорюватись на Генасамблеї ООН наступного тижня.

Лещенко також зазначив, що без отримання Україною такого дозволу реалізація "плану перемоги" Зеленського буде неможлива. Крім того, він нагадав, що президент озвучив свій план у війні "досить прозоро мовою натяків" на конференції Ялтинської європейської стратегії. Зеленський тоді сказав, що план перемоги залежить від Байдену. За словами радника голови ОП, це має бути план, який дає Україні нові можливості.

"А нові можливості - значить бити по аеродромах, військових базах, сховищах, де зберігаються ті ракети, звідки злітають літаки, які потім бомбардують українську землю, знищують українські міста, вбивають українських цивільних", - зазначив він.

Лещенко зазначив, що план перемоги Зеленського не може бути реалізований, поки Україна не отримає схвалення на завдання ударів по території Росії. Однак такого дозволу поки що немає. Причина в тому, що деякі американські політики, зокрема Байден, пам'ятають про Карибську кризу і вважають, що РФ може застосувати ядерну зброю.

Нагадаємо, Байден не дозволить Україні бити по РФ до зустрічі із Зеленським.

Теги за темою
Володимир Зеленський Джо Байден
Джерело матеріала
loader
loader