"Діємо саме так, як передбачали": Зеленський прокоментував операцію ЗСУ в Курській області. Відео
"Діємо саме так, як передбачали": Зеленський прокоментував операцію ЗСУ в Курській області. Відео

"Діємо саме так, як передбачали": Зеленський прокоментував операцію ЗСУ в Курській області. Відео

Під час операції у Курській області Збройні сили України діють саме так, як було передбачено. Це відбувається кожен день.

Так президент України Володимир Зеленський прокоментував операцію ЗСУ на Курщині під час традиційного звернення. Відео було опубліковане у Telegram-каналі українського лідера.

"Я хочу подякувати кожній нашій бригаді, кожному підрозділу за злагоджені кроки й реальну стійкість. Підписав сьогодні й кілька указів про відзначення наших воїнів державними нагородами. І це саме учасники Курської операції. Пишаюся кожним!" – зазначив президент.

Він також розповів, що сьогодні заслухав доповідь головкома Олександра Сирського.

"Сьогодні майже весь день – воєнні питання передусім. Була доповідь головкома Сирського – тривала розмова на початку дня, щойно говорили з ним за підсумками дня. Вже більше сотні боїв від початку цієї доби. Найбільше – Курахівський напрямок, Покровський. Захищаємо позиції", – розповів президент. 

Про що ще говорив президент у зверненні 16 вересня:

– Незмінно працюємо, щоб Україна мала достатньо сил і засобів для виробництва й постачання дронів. Хоч би як у світі змінювалася ситуація, змінювалися обставини, українські воїни мають отримувати все те, що необхідно для успішних наших захисних і активних дій. Забезпечення дронами – це не просто щось тактичне, це стратегічний пріоритет, і я дякую всім, хто із цим працює. А особливо тим, хто допомагає нашим військам освоїти нові тактики роботи з дронами.

– Протягом усього дня в різних форматах – наради з підготовки нашого, українського, Плану перемоги. Реальне наповнення всіх пунктів. Військове наповнення, політичне, дипломатичне, економічне. Залучені ключові особи за кожним напрямом. І необхідні для України кроки вже визначені, абсолютно чітко. Те, що може дати нам максимально сильні позиції для наближення миру – реального, справедливого миру. Для кожного кроку є й чіткий перелік пунктів, що саме необхідно, що саме працюватиме на посилення. Жодної неможливої речі там немає. Більш ніж на 90% усе виписано. І в комплексі цей пакет може забезпечити правильний розвиток ситуації не тільки для України, а й для всіх у світі, хто цінує міжнародне право. Вже на наступний тиждень ми готуємо План перемоги для представлення союзникам.

"Дякую всім у світі, хто з Україною! Дякую всім, хто допомагає нам захищати життя! Слава Україні!", – традиційно резюмував президент своє звернення. 

Нагадаємо, що у понеділок, 16 вересня, президент України Володимир Зеленський провів чергову Ставку. Основними темами засідання були поточний стан готовності інженерного захисту на об’єктах критичної інфраструктури, центри бойової підготовки та безпілотники.

Як повідомляв OBOZ.UA, ЗСУ продовжують операцію в Курській області, просуваючись углиб території РФ. Напередодні бійці ЗСУ просунулися у Глушківському районі. Водночас російські окупанти заявляють про контрнаступ у Курській області та нібито повернення під свій контроль низки населених пунктів.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader