Деруни, запечені у горщику: смачна інтерпретація традиційної страви
Деруни, запечені у горщику: смачна інтерпретація традиційної страви

Деруни, запечені у горщику: смачна інтерпретація традиційної страви

Деруни – це надзвичайно популярна основна страва, що готується з простих та бюджетних інгредієнтів. Її подають зі сметаною або різноманітними соусами. А також часто вдосконалюють та подають у незвичному вигляді.

Ось, наприклад, фудблогерка з ніком bude_smachno_razom в TikTok розповіла рецепт приготування дерунів, що запікаються у горщику. В результаті, ви отримаєте страву немов з печі.

Інгредієнти для дерунів

  • Картопля – 6 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Яйця – 1 шт
  • Сіль
  • Перець
  • Олія для смаження

Інгредієнти для соусу

  • Куряче філе – 1 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Печериці – 3-4 шт
  • Сметана 20% - 100 гр
  • Сіль
  • Перець
  • Сир твердий – 50 гр

Спосіб приготування

1.Спочатку готуємо деруни. Натираємо картоплю й цибулю на дрібній тертці.

2. Додаємо яйце, сіль і перець. Добре перемішуємо та обсмажуємо деруни на сковорідці з олією з обох боків до золотавої скоринки.

Деруни, запечені у горщику: смачна інтерпретація традиційної страви

3. Для соусу нарізаємо куряче філе, цибулю, печериці.

4. Розігріваємо сковорідку з олією та обсмажуємо шматочки курячого філе, цибулю і печериці.

Деруни, запечені у горщику: смачна інтерпретація традиційної страви

5. Наприкінці додаємо сметану, сіль та перець.

6. Викладаємо готові деруни в горщики чергуючи шарами із соусом з грибами.

Деруни, запечені у горщику: смачна інтерпретація традиційної страви

7. Затираємо все сиром та запікаємо в духовці при 180° 15-20 хвилин.

На OBOZ.UA є й інші рецепти дерунів:

  • Деруни у духовці
  • Деруни з кабачків
  • Деруни з грибами
Джерело матеріала
loader